Örsundsbro siktade på toppen – vann serien!

Foto: Privat

Örsundsbro IF gick in i den här säsongen med högt uppsatta mål, de skulle tillhöra toppen – de vann herrsjuan.

– Ja det är jättekul att vi vinner serien, det var det här gänget väl värda, berömmer ÖIF-tränaren Örjan Gustavson. Bitarna började falla på plats redan tidigt i våras då truppen förstärktes med ett antal nyckelspelare som snart trivdes bra i laget. Inför seriestarten var målsättningen i laget klar, vi skulle vinna serien.

Det var egentligen bäddat för en rafflande sista omgång då herrsjuans två topplag skulle drabba samman. Persien FC som jagade i tabellen tre poäng bakom ÖIF slarvade dock bort sin chans i nästa sista omgången då man ”bara” fick med sig en poäng vilket gjorde att serien med en omgång kvar blev betydelselös.

Den sista omgången spelades mer eller mindre av och ÖIF kunde kosta på sig att förlora den matchen, men serien vann man på 43 inspelade poäng.

Varför vinner ni serien?

– Vi har haft kul tillsammans utanför fotbollsplanen och i omklädningsrummet för sedan gå ut till matcher med full seriositet och bra fokus. Truppen var stor till antalet och har förstärkts lite turligt under säsongen, det har gjort att vi har kunnat ställa ett starkt lag på planen trots att vi drabbats av långtidsskador och ett par avhopp, berättar Örjan.

Den direkta känslan så här efter att säsongen är över?

– Känslan efter säsongen är bra och vi njuter fortfarande av att vi nått vårt mål.  Snart börjar arbetet med att se över truppen inför 2019 och utöka samarbetet med Örsundsbro IF P04 som har ett helt gäng unga lovande fotbollsspelare.  Några av dem har redan i år fått följa med och vågat att ta för sig på planen vilket lovar gott för framtiden.

Hur ser ni på nästa säsong i div.6?

– Nästa år blir en ny härlig utmaning som laget ser fram emot redan nu, det borde bli några spännande derbymatcher att se fram emot. Ser vi ur ett tränarperspektiv på framtiden och 2019 så blir det ”som vanligt” bättre träningsnärvaro på höstsidan som står på önskelistan, vi tränade inte precis ihjäl oss detta året… Som en extra marsipanros på tårtan så vinner vi även seriens publikliga 2018 och det är superkul såklart, stort tack till alla som stöttade oss till serieseger 2018, avslutar ÖIF-tränaren Örjan Gustavson.

Persien FC – Örsundsbro IF  3-1 (2-1)

Målskytt ÖIF: Pontus Nordin.

Varningar: 3-3
Röda Kort: 1-0
Publik: 10

Lämna ett svar