Orken tröt på Åland!

Foto: Kent Lundqvist

Det hårdnar till i toppen av Damtrean efter att EIBK otippat tagit en förlust borta mot VÅSC.

Efter ett återbud på lördagsmorgonen kom EIBK till start med bara med nio utespelare och en Keeper. Med vetskapen om att VÅSC är ett ganska välspelande lag så gällde det att spela disciplinerat.

– Dom tog kommandot direkt och vi fick börja med att jaga, hade svårt att få till något, berättar EIBK-tränaren Benney Brundell.

Mitten av perioden börjar målen att komma. Med 10.03 kommer 1-0 Cajsa Kronström och bara dryga minuten senare även 2-0 av samma Cajsa. Ganska omgående så tänder dock Paulina Wennerström hoppet på en frislags variant med pass av Emelie Olesjö då hon gör 1-2. Innan perioden är slut så utökar hemmalaget till 3-1 genom Kimerly Danielsson och skotten 10-1 talar sitt tydliga språk om matchbilden.

Andra perioden blev tyvärr likt den första, men ett mål mindre för EIBK, alltså inget. Inte ens ett skott på mål! Med 11.19 spelat gör Cajsa 4-1, 12.13 kommer 5-1 genom Jennifer Jakobsson, 19.53 6-1 genom Fanny Henriksson.

– Inför tredje så vi att ” f-n” nu är det bara tjugo minuter kvar. Nu går vi ut och vinner den. Vi vann den inte, men spelade 0-0 och vann skotten med 4-2. Lite synd och tråkigt att vi inte orkade, men så blir det i sjukdomstider. Bara att bryta ihop och se framåt.

Hur ser du på derbyt på fredag?

– Vi ser framåt så väntar ett derby på fredag kväll mot Bålsta hemma i borgen. Derby är alltid ett derby och allt kan hända. Mycket beror på vilka spelare man har att komma med. Bålsta väntar på sin första seger, och har sett att dom spelat jämna matcher. Men det kommer att bli kul och fartfyllt. Vi ska nog ge Bålsta en rejäl match och går för seger, avslutar Brundell.

VÅSC – Enköpings IBK 6-1 (3-1,3-0,0-0)

Skott: 17-5 (10-1,5-0,2-4)

Målskytt EIBK: Paulina Wennerström

Damtrean >>>

Lämna ett svar