Organisationen i ESK är klar!

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: ESK kan starta resan – De två sista pusselbitarna i ledarorganisationen är på plats!

– Jag tycker det är två riktigt starka nyförvärv vi har gjort till ledarstaben inför kommande säsong och vi känner nu att vi har en bra uppställning där, säger ESK-ledaren Ludvig Roswall.

Från tidigare säsong så fortsätter Roswall som lagledare och Mattias Hemlin och Håkan Ek i rollen som tränare. Ronnie Svensson blir också kvar in en viktig roll. Han har en stöttande roll där det behövs och ansvar för material, matchställ m.m.  Dessutom får dam-truppen nu alltså in två nya i ledar/tränarstaben.

– Vi är ett gäng ledare & tränare som väl kompletterar varandra i förmågor, kunskap och personlighet. Träningsupplägg för vårsäsongen börjar falla på plats och vi har också ett antal träningsmatcher inplanerade. Nu är det bara hoppas att inte Corona sätter stopp utan att vi kan få till en hyfsat normal försäsong, då tror vi att vi kommer kunna vara väl förberedda när det är dags för seriepremiär i slutet på april.

Det är före detta spelaren Ida Ackelman som nu axlar rollen som fystränare. Ida är välutbildad inom detta område och har också ett eget företag med inriktning mot fysisk träning.

Bild: Privat

– Ida bidrar med en nivå av kompetens och kunskap på detta område som vi inte tidigare haft. Ida kommer ansvara för ett fysupplägg under försäsongen för att vi skall komma väl förberedda till seriestart. Hon kommer sedan fortsätt jobba med att varva in fysträning i träningarna under säsongen för att vi skall bibehålla den status vi byggt upp.

ESK har också gjort klart med en målvaktstränare.

Bild: ESK

– Det är Oscar Odeheim som kliver in i den rollen. Oscar har en bakgrund som målvakt i ESK och har även varit ungdomstränare i flera år. Oscar är en välutbildad tränare och har gått flera kurser inriktade mot målvakter men även mer generella utbildningar. Oscar genomgår i nuläget UEFA B kurs och efter genomförd kurs tillhöra en av de mer välutbildade ledarna vi har i ESK ungdom. Oscar har redan deltagit på några träningspass och det har fungerat klockrent. Oscar är proffsig och kunnig men sprider även glädje och god stämning, avslutar Roswall.

På spelarsidan har ESK ett antal nyförvärv på gång in och hoppas kunna presentera det första inom kort.

Lämna ett svar