Önskvärd start för EHF i SM.

EHF nätade 29 gånger mot BHK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF P18 som spelar SM i helgen på hemmaplan mot meriterat motstånd fick en bra start då Borlänge HK besegrades.

EHF som tämligen enkelt tog sig till steg 3 i USM siktar på avancemang till steg 4:a, men det står tufft motstånd i vägen. I gruppen spelar Enköpings HF, HK Aranäs (Kungsbacka), Redbergslid IK (Göteborg) och Borlänge HK.

Första matchen stod mot BHK och det var ett påslaget EHF som tog kommandot omgående med att göra 7-1 på dryga 10 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Då tar gästerna en mycket lyckad timeout och får fart på både målvaktsspelet och målskyttet. Samtidigt så går EHF ned sig en smula i kvalité och slarvar i de avgörande momenten offensivt vilket blir kostsamt.

Foto: Kent Lundqvist

När det är dryga två minuter kvar till halvtidsvila så är det ”bara” ledning med 1 boll för EHF. Då blixtrar man till med bra defensivt spel och ett par snabba kontringar fram till 13-10 som blir 13-11 i halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken blir som den första. EHF står bra bakåt och Hampus Wallin i målet får träff på BHK skyttarna.

Foto: Kent Lundqvist

I spelet med boll är Anton Lindblom matchens gigant, han gör 8 mål i matchen och har 7 assist på under den knappa halvtimme han matchades. Det ger 8-3 till EHF och ställningen 21-14 med dryga 10 minuter spelat av den andra halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det mindre bra handboll kan vi säga. Trots att det är väldigt svagt intresse för försvarsspel unde den sista delen av matchen så är det målvakterna som dominerar. Wallin i EHF och Axel Anagrius i BHK.

Foto: Kent Lundqvist

När matchen är slut så har EHF tagit en bra premiärseger som bäddar för en spännande avslutning under söndagen.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det var en typisk första match med en del spända spelare och nervositet innan man kommer igång. Vi startar matchen bra och så även den andra halvleken där vi hittar lite höjd i spelet, men annars så behöver vi höja oss rejält till söndagens matcher, säger EHF-tränaren Anders Skogäng.

Enköpings HF – Borlänge HK 29-23 (13-11)

Målskyttar EHF: Anton Lindblom 8, Erik Widén 4, Filip Tapper 4, Elliott Ryderdahl 3, Mattias Johansson 3, Max Rydstedt 2, Albin Sköld 2, Pontus Ramström 2, Oskar Bigelius.

Räddningar:
EHF: 14 (7) 41,2 %
BHK: 12 (6) 29,2 %

Utvisningar: 4x2min – 3x2min

Publik: 230

Spelarbetyg:


Anton Lindblom EHF


Hampus Wallin EHF


Fredrik Forsman BHK

EHF spelar,
Söndag 09:30: EHF vs HK Aranäs
Söndag 16:00: EHF vs Redbergslids IK

Lämna ett svar