Onödigt stora siffror.

Foto: Kent Lundqvist

Ett starkt reducerat Håbo FF stod upp bra i bortamatchen mot Tierps IF i Herrfemmans 15:e omgång.

Ett packat matchschema för alla de äldre herrspelarna i HFF gjorde att U-laget i div.5 under söndagen kunde mönstra 11 spelare till den långa bortamatchen mot Tierp.

Vegavallens IP bjöd på en fotbollsplan som inte fått se en gräsklippare på alldeles för många dagar, vilket gjorde det svårt att få upp ett högt tempo mot Tierps betydligt fysiskt större spelare.

Matchen startar jämnt men resultat som grinar HFF illa i ansiktet. Redan innan matchminut 10 har Tierp gjort ett snabbt snyggt kontringsmål och ett mål med där alla tänkbara knän och smalben och snedstudsar inne i HFF:s straffområde gått Tierps väg. Lägg därtill en straff och ytterligare ett ”flippermål” trots en grym målvaktsräddning av Oliver Månsson i Håbomålet och ställningen var hela 4-0 till hemmalaget i halvtid.

Den stora fysiska skillnaden skulle tyvärr ge sig uttryck när en kollision gör att en Håbospelare får kliva av med en starkt ömmade käke och yrsel redan i matchminut 18. Med befarad hjärnskakning väljs det säkra alternativet och Håbo spelar med bara 10 man resterande av matchtiden.

Håbo spelar mer kompakt i andra halvlek och de långa bollarna från Tierps backlinje ger inget resultat. Givetvis får Håbo problem att hota djupt på Tierps planhalva med en man mindre och många småskavanker på spelarna på plan.

Matchen sista del skulle fortsätta i samma tema där marginalerna är emot Håbo FF. Tierp hinner göra tre ytterligare mål innan Samuel Palm starkt kommer runt på sin vänsterkant och kan trycka in tröstmålet och slutresultatet 7-1.

Dagens snabbt inkallade tränare Jonny Atterlöf summerar matchen.

– Sett till 90 minuter och det faktum att vi större delen av matchen spelar med 10 man så måste jag ge en stor eloge till killarna. De tappar inte huvudet utan behåller fokus hela matchen igenom och trots snabba instruktioner från en för dem ”ny tränare” genomför de gameplan på det bra sätt. Mer rättvisande siffror hade kanske varit bara 2 måls skillnad sett till spelet. Det blir lite lättare att spela fotboll sista 20 minuterna när regnet hjälper till att göra planen lite snabbare, säger Jonny som fortsätter:

– Kul för Samuel att få näta i sin sista match i Håbo FF-tröjan på ett tag då studier i Umeå tar vid. Jag vill samtidigt lyfta fram högerbacken Albin Lyckåsen som är planens gigant oavsett tröjfärg, en mycket bra match rakt igenom, offensivt som defensivt och som ledare på planen med kaptensbindeln. Kul också med seniordebut för 17-åriga Elias Atterlöf som gör en stabil och stark insats som mittback i 90 minuter!

Tierps IF – Håbo FF 2 7-1 (4-0)

Målskytt HFF: Samuel Palm.

Varningar: 0-0
Publik: 50

Lämna ett svar