Onödigt stora siffror på Korsängen!

Cheyenne Spade målskytt i ESK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK bjöd schangtilt bort hemmamatchen mot ett bra Gefle IF FF i damernas div.1.

– Klart att jag är besviken, det är för många individuella misstag för att det här skall vara okey, medger tränare Lovisa Delby.

Det kan tyckas märkligt, men den första halvleken var relativt jämn. Det är också nära att hemmalaget tar ledningen tidigt i matchen då Julia Lindström med ett bra instick hittar en friställd Cheyenne Spade i boxen, men avslutet räddas bra av gästernas målvakt – Beatrice Norberg.

ESK tvingas tyvärr tidigt att byta ut en skadad Sargonia Solaka. Det förändrar dock inte matchbilden speciellt mycket, ESK fortsätter att stå upp bra och det är en helt jämn matchbild så här långt. ESK hittar dock fram oftast av de båda kombattanterna och då framför allt på sin högerkant. Med dryga halvtimmen spelad tar också Sofie Hedengren in i boxen i bra läge, men avslutet är för svagt och blir ett lätt byte för Norberg.

I stället så kommer ett psykologiskt 0-1 mål, ett missförstånd framför mål gör att bollen retfullt enkelt letar sig förbi försvarare och mellan benen på hemmalagets målvakt Kaisa Nilsson. Det mer eller mindre lamslår ESK som nu tappar det mesta i spelet och ger bort 0-2 & 0-3 innan halvtidsvilan.

– Det ser bra ut första 30 minuterna med en bra organisation och vi hittar ytor att hota dem, men vi får tyvärr inte fast bollen i den sista delen av offensiven. Tyvärr så är det sedan individuella misstag här i slutskedet av halvleken som förändrar matchbilden helt, konstaterar Lovisa.

– Vi hade maxutdelning kan man säga, medger Gefle tränaren Tomas Axlund.

Det var en käftsmäll som ESK tyvärr inte kunde hämta sig ifrån. Hemmalaget möblerar om lite för att hitta ett bryt i flödet för gästande Gefle, men det lyckas inte. Gästernas Lina Bälin gör både 0-4 & 0-5 då det spelats dryga 10 minuter av den andra halvleken.

Då händer det något i ESK, man slutar tveka. Och då kommer också spelet. Nu är spelet från den första halvtimmen tillbaka och mycket tack vare att man får med Spade i spelet igen. Hon gör också snyggt och prydligt 1-5. Reaktionen på det målet blir nog inte vad hemmalaget hoppats på, gästerna gör inom loppet av några minuter 1-6 och fastställer slutresultatet till 1-7 genom Jessica Westrin.

– Jag tycker det är onödigt stora siffror, skall inte behöva se ut så här. Det är inte alls bra här i andra halvleks inledning där vi inte håller upp laget och ger dem ytor att spela & skuta på. De är mer effektiva såklart och tar mer avslut, där har vi att lära. Det är fortsatt passningsspelet och organisationen i det defensiva som behöver bli bättre för att vi skall kunna hota ett topplag i serien. Nu har vi klarat av tre raka förväntade, topplag och det har kostat för oss, men nu hoppas jag på en vändning, summerar Lovisa.

Enköpings SK – Gefle IF FF 1-7 (0-3)

Målen: 0-1 (35) Elin Bälin,  0-2 (42) Clara Engstrand, 0-3 (45) Mathilda Henriksson, 0-4 (50) Elin Bälin, 0-5 (60) Lina Bälin, 1-5 (75) Cheyenne Spade, 1-6 (81) Wilma Gavlén, 1-7 (83) Jessica Westrin.

ESK Varningar: Julia Lindström

Publik: 45

Spelarbetyg ESK:


Cheyenne Spade


Julia Lindström


Ina Burström

Resultat & tabell >>>

 

One Response to Onödigt stora siffror på Korsängen!

Lämna ett svar