Onödigt spännande!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey var numret större i allt hemma mot Segeltorps IF men vann trots det ”bara” med uddamålet.

I jakten på en Allettan plats tog ESK en viktig trepoängare hemma mot Seglet. Det kommer högst troligt att krävas runt 40 poäng och ESK har nu 27 poäng på kontot.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker att vi över lag gör en bra prestation idag och så klart skönt med en vinst, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund efter slutsignalen.

I den första perioden var det mer eller mindre spel mot ett mål. ESK dominerade fullständigt och vaskade fram en hel räcka med chanser, men hade dock ett ganska bra och krigande motstånd emot sig i offensiv zon.

Foto: Kent Lundqvist

Seglets defensiv lämnade förvisso en hel del att önska, men som sista utpost hittade vi matchens bäste spelare i lånet från Allsvenska Södertälje – Fredrik Bergvik som var bäst på isen och räddade gästerna länge och väl i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa 9 minuter spelat så skulle ESK så äntligen få hål på Bergvik. I spel fem mot fyra så får Adam Lidström en jättechans i slottet, men avslutet går i ribbkrysset och ut. 9 sekunder senare så tar han revansch i samma läge. Han fångar in en retur från Bergvik och rakar in 1-0 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det om möjligt ännu större spelövertag för ESK i matchen. Mitt i ESK pressen så sticker dock Seglet upp i en av mycket sällsynta offensiva försök. Det är Sören Dietz-Larsen som får en chans att kvittera, men hemmakeepern för kvällen – Benjamin Johansson med god hjälp av Jesper Cederberg reder ut det hela.

Foto: Kent Lundqvist

Dryga minuten senare så får ESK utdelning. En bra press i offensiv zon ger utdelning där Niklas Rigelius jobbar förtjänstfullt och pucken hamnar tillslut hos Wilmer Lindblad som med ett bra och maskerat skott trycker upp pucken i maskorna bakom Bergvik.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så fortsatte ESK att dominera perioden, men 2-0 ledningen skulle stå sig in i periodvilan där William Kaijser var närmast att utöka med ett avslut i ribban.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanaktens inledning så är det Seglet som är mycket nära att reducera. I spel fem mot fyra så bjuds Oskar Ahlolm på ett jätteläge, men skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Perioden blir klart sämre än i den första, men det är fortsatt stort spelövertag för ESK. Med 13,35 spelat så gräver Rigelius fram pucken som hamnar hos en helt borttappad Martin Jonsson som kan raka in 3-0 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle sedan radas upp chanser för ESK att utöka sin ledning, men närmare än ett avslut i insidan av stolpen av Gustav Lindberg kommer inte ESK ytterligare mål.

I den tredje och sista perioden borde ESK stängt matchen. Redan i inledningen av perioden så har Tobias Smids och Lindberg varsin bra chans att överlista Bergvik, men ha räddar Seglet kvar i matchen med ett par högoktaniga räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Med 2,44 spelat så tror nog alla med mig att det är punkterat då hemmalagets bäste spelare för kvällen – Adam Rachidi tar ett bra avslut och returen rakas i mål, men mycket märkligt så underkänner domare Niklas Johansson målet för spelare i målgården?

Foto: Kent Lundqvist

I stället så kommer en reducering till 1-3 efter slarv av ESK i egen zon där Christoffer Usov med ett mycket bra avslut överlistar Johansson.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga halva perioden spelad så kom så hemmalagets fjärde mål i matchen. Det är Lindberg som håller sig framme och trycker in 4-1 och nu var väl ändå matchen avgjord?

Foto: Kent Lundqvist

Domare Johansson hamnar återigen i händelsernas centrum när han obegripligt tar en utvisning på Rigelius och det kostar en reducering till 2-4 och när ESK sedan ganska omgående gör ett självmål som tillskrivs Dietz-Larsen så var det helt ologiskt, sett till spelet, match igen.

Foto: Kent Lundqvist

Seglet jagar sedan en kvittering och tar också ut Bergvik för spel sex mot fem, men ESK klara tämligen ganska enkelt ut det hela och tar sköna och rättvisa tre poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker att Segeltorp bjuds in i matchen halvvägs in i tredje perioden när de gör 2-4 i PP efter en tveksam utvisning. Men fram tills dess så är vi disciplinerade över hela banan så jag tycker att vi förtjänar segern idag. Nu blickar vi mot match mot Sollentuna på söndag, avslutar Fagerlund.

ESK Hockey – Segeltorps IF 4-3 (2-0,1-0,1-3)

Skott: 40-22 (13-8,10-6,17-8)

Period 1: 1-0 (08:54) Adam Lidström, 2-0 (13:36) Wilmer Lindblad.
Period 2: 3-0 (33:35) Martin Jonsson.
Period 3: 3-1 (46:27) Christoffer Usov, 4-1 (50:43) Gustav Lindberg, 4-2 (52:21) Christoffer Usov, 4-3 (57:06) Sören Dietz-Larsen.

PIM: 6 (2:2:2) – 8 (2:0:6)

Spelarbetyg ESK:


Adam Rachidi


Adam Lidström


Wilmer Lindblad

Lämna ett svar