Onödigt spännande när EIBK vann!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK såg ut att gå mot en klar och säker seger hemma mot Hagunda Legends IS, men det blev spännande.

EIBK fick en olycklig start på matchen då gästernas Oliver Bergman gör 0-1 med 4,18 spelat och kort därefter så drar hemmalaget på sig en utvisning. Men det hela slutar med att EIBK tilldöms en straff som Albin Pettersson förvaltar till 1-1.

– Vi sa att vi ville gå ut i matchen med ett högt tempo redan från start och vi antog att Hagunda legends inte vill och skulle orka det, men i första tycker jag att inte vi får upp något tempo och det är ett spel som gynnar Hagunda, berättar EIBK-tränaren Andreas Olofsson.

I mellanakten tar EIBK kommandot och det mycket tack vare en spelsugen Pettersson som gör tre mål i perioden som slutar 4-0.

– I andra startar vi med tre femmor, men vi känner att vi fortfarande inte får upp något tempo och Hagunda gör det bra som håller ner det, så vi bestämmer att vi går ner på två i hopp om att få ett intensivare spel från våran sida och det ger resultat och vi ser tydligt att Hagunda är trötta på plan och vi får rycket resultatmässigt.

Matchen ser ut att vara avgjord, men efter att Isak Ekström gjort 6-2 så kostar ett par utvisningar och Hagunda kan komma tillbaka och har 5-6 med dryga fyra minuter kvar att spela.

– I tredje perioden så blir det många utvisningar som gör det svårt för oss och Hagunda blir inbjudna i matchen igen och kryper allt närmre samtidigt som vi kanske slappnar av lite och försöker spela lite för mycket på resultat, så ja det blir onödigt jämnt i slutet, berättar Olofsson.

Nu väntar en ny match imorgon söndag borta mot tabelltvåan Rasbo IK, vad tar ni mer er till den matchen?

– Jag tycker och vet att vi kan mycket mer än vad vi visade mot Hagunda och vi har det svårt att möta ett lag som vill dra ner på tempot. I morgon blir det en annorlunda match mot ett Rasbo U som kommer vilja vinna matchen med ett högt tempo så här måste vi vara det laget som drar ner på farten och vara säkra på försvaret. Något vi måste ta med oss till matchen i morgon är att vi får väldigt många utvisningar för slag och det måste vi sluta med, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK – Hagunda Legend IS 6-5 (1-1,4-0,1-4)

Skott: 34-33 (8-9,16-8,10-16)

Målskyttar EIBK: Albin Pettersson 4, David Mörtberg, Isak Ekström .

Utvisningar: 5x2min – 2x2min

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar