Onödig poängförlust!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK tappade onödiga poäng i herrfemman när man ”bara” fick med sig ett kryss borta mot IK Hinden.

– Det var ingen bra match av oss, vi kommer inte alls upp på den nivå vi kan och vill vara på, medger tränare Niclas Hallgren

I den första halvleken är det mycket boll på STIK, men tempot var lågt vilket gjorde att hemmalaget kunde försvara sig bra och hålla sin defensiva box ren från heta chanser. Det skulle trots det ändå bli STIK som gör matchens första mål. Sebastian Pettersson lyckas med en gnutta flax trycka in 0-1 på en hörna.

Hemmalaget tar sedan över händelserna i det offensiva spelet och lyckas vända och leder med 2-1 efter mål av David Gargiulo och Joakim Persson under de sista 10 minuterna av halvleken.

– Vi faller tyvärr in i deras tempo och är själva lite för omständliga med bollen under den första halvleken, berättar Niclas.

I den andra halvleken tar STIK över fullständigt och ligger på för en kvittering. Det är stundtals bra spel och man har ett hårt tryck i och runt den offensiva boxen. Tiden tickade dock på och det såg länge ut som att STIK trots sitt stora spelövertag och mängder av chanser skulle få lämna Bälinge IP poänglösa. Med sekunder kvar av matchen så tilldöms STIK en straff, den förvaltas som så många gånger förr av målvakten Markus Hedström och matchen slutar 2-2.

– Vi skall som det utvecklade sig vara nöjda med en poäng, men visst borde vi vunnit den här matchen om vi spelat som vi skall i 90 minuter, summerar Niclas.

IK Hinden – Södra Trögds IK 2-0 (2-1)

Målen: 0-1 (9) Sebastian Pettersson, 1-1 (35) David Gargiulo, 2-1 (37) Joakim Persson, 2-2 (90+) Markus Hedström.

Varningar STIK: Adam Hellsten, Emanuel Granholm, Sebastian Pettersson, Viktor Gånheim.

Publik: 42

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar