Onödig förlust för HBK.

Foto: Kent Lundqvist

Stod inte att känn igen: Damerna i Härnevi BK stred tappert och skapade massor, men fick ändå se sig besegrade i bortamatchen mot Tobo/Örbyhus FF.

Ganska omgående så kopplar HBK ett grepp om matchen när Kristina Fält lyfter in en boll mot Linnéa Ögren som trycker in 0-1 med dryga 20 minuter spelat av bortamatchen mot TÖFF. Det var en ledning som höll fram till det var dryga halvtimmen spelad. Efter en hörna kvitterar hemmalaget på en retur till 1-1 genom Kajsa Eriksson.

I den andra halvleken svajar spelet en del och med dryga timmen spelad är det hemmalaget som kan ta ledningen med 2-1 genom Ronja Andersson. En olycka kommer sälla ensam säger man och så även för HBK som tvingas byta ut sin målvakt Ebba Ehlén och den oprövade Josefine Birgersson fick ställa sig mellan stolparna och blev varmt välkomnad av hemmalagets Jolina Karlsson som gör 3-1.

HBK jagar sedan en reducering och förnyad kontakt och den kommer då Ögren trycker in 2-3. Men det är för sent och hemmalaget kan hålla undan och vinna matchen. Nu väntar serieledande Österlövsta hemma på söndag och där det vinst som gäller om man inte vill tappa kontakten med toppen.

– Det var inte riktigt vår match. Vi var sega igång och sällan etta på boll, men när vi väl hade bollen så spelade vi bra. Målvaktsbytet ger oss en nytändning och tjejerna ger det lilla extra för varandra. Vi trycker på framåt och lyfter upp spelare och får till slut in 3-2, men tyvärr för sent. Extra plus till Jossan som ställer sig i mål utan erfarenhet och gör det så bra! Nu har vi 3 matcher på 7 dagar så blir att ladda om rejält inför det!

Tobo/Örbyhus FF – Härnevi BK 3-2 (1-1)

Målen, 0-1 (25) Linnéa Ögren. 1-1 (33) Kajsa Eriksson, 2-1 (65) Ronja Andersson, 3-1 (72) Jolina Karlsson, 3-2 (90) Linnéa Ögren.

Varningar: 1-0

Lämna ett svar