Omtag för ESK-Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey går igång igen med spel i Hockeyettan efter dryga veckas välbehövligt uppehåll med bortamatch mot Hanvikens SK.

– Skönt att få börja spela matcher igen. Det känns som vi varit lediga hur länge som helst, säger ESK-tränaren Robert Kimby.

Hur har träningarna varit?

– Vi har tränat på bra och jobbat vidare med våra grunder i spelet. Det har sett bra ut och vi har en bra känsla i gruppen som är sugna på att komma igång igen, berättar Kimby.

Tankar runt matchen idag?

– Hanviken är ett lag som vi vet är starka hemma och dem har pressat många lag just på hemmais. Vi kommer att behöva ligga på vår absoluta högsta nivå för att ta poäng, menar Kimby.

Det är viktiga poäng som står på spel i jakten på en plats i Allettan.

– Det är såklart varje match, men det är ingen hemlighet att vi behöver vinna den här matchen och ta tre poäng. Vi står inför många viktiga poäng matcher och det är et läge som gäller många lag i en jämn serie, medger Kimby.

Truppen har fått ytterligare ett avbrott då Dennis Näslund fått ett bakslag på sin skada.

– Ja, det är såklart inte bra alls och i långa loppet kan det här bli akut. Vi tål inte många fler skador eller sjukdomar som det ser ut nu. Vi kan hantera det ett par omgångar men inte mer. Det finns såklart tankar på lösningar, men inget som gått i lås just nu, avslutar Kimby.

Dennis själv är dock optimistisk om en snabb återkomst när vi träffar honom under lördagens träning.

– Jag är redan bättre i axeln och jag tror och hoppas att det bara är en reaktion och en överansträngning på den tidigare skadan och att jag inom kort skall vara på isen igen.

Sagt om motståndet:
Haft en motig första halva av serien och ”bara” skrapat ihop 5 poäng. Är ett lag som bör vara ett lag i botten av den här serien, men har toppar som kan skaka många lag.

Senaste mötet med Nyköping:
Vinst för ESK med 5-1 (2-1,3-0,0-0) hemma.
Läs mer om den matchen här >>>

Truppen:
På skadelistan: William Warging, Fredrik Lundin, Ludwig Ahlin, Dennis Näslund.
Avstängd: Eric Berkerud.
Burväktare: Pontus Hagman
.

Matchfakta:
Hanviken vs ESK Hockey, Hockeyettan, omg.13.
16:00 i Tyresö Ishall.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar