Omtag för Damerna i EHF.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF tar idag omtag i damettan borta mot Tyresö som man i sista omgången innan juluppehållet föll mot med 24-30, kan hemvändaren Therese Lundström ge laget förnyad energi och fart i spelet? (Uppdaterad 09:55)

EHF har under uppehållet spelat en träningsmatch mot Örebro för att få igång hela truppen.

– Ja, tanken var att vi skulle spela 3×25 med uppdelning A-trupp en halvlek blandat en halvlek och J-trupp en halvlek. Nu blev det tyvärr inte så då Örebro hade fått massor av sjukskrivningar under dagen, så vi körde på med 1 halvlek med A-trupp och en halvlek med till största del U-J truppen, berättar tränare Ken Hornö.

Även EHF hade svårt att mönstra önskad trupp.

– Tyvärr så hade även vi många borta från A-tuppen så det blev som det blev, men i första halvlek står vi upp väldigt bra bakåt tycker jag och släpper endast in 9 mål, men vi har det lite svårt framåt då vi inte riktigt går för det i alla lägen och då vi väl kommer till läget tar vi alldeles för ärliga avslut.

EHF tappar höjden i defensiven och med det även matchen.

– I andra halvlek tycker jag vi börjar ”även här” ganska bra bakåt, men vartefter blir vi stillastående och låga i försvaret samtidigt som anfallsspelet låser sig då vi inte riktigt vill göra grovjobbet och hjälpa varandra.

Örebro vinner matchen med 20-18 (9-10) och nu står Tyresö på programmet i omstarten av damernas div.1.

Hemvändaren Therese Lundström har haft ett bra halvår och ser nu framemot att för spela med EHF igen.

Foto: Kent Lundqvist

– Paris har varit en jättehäftig upplevelse och jag har haft det superbra. Jag har ju dessutom tränat och spelat lite handboll där borta,dock på en lite lägre nivå då jag kände att jag behövde lite mer frihet den här terminen. Men jag har fått mycket speltid och stort förtroende och det var ett härligt gäng att spela med, berättar Therese.

Hur är formen?

–  Jag har fått mycket speltid och stort förtroende och det var ett härligt gäng att spela med. Jag känner att det har varit nyttigt och utvecklande för mig att få träna och spela helt på mina egna villkor nu under hösten. De spelar även på ett lite annorlunda sätt mot för vad vi gör, vilket också har varit intressant att få ta del av.

Känsla att få komma hem och spela med EHF?

– Framförallt är jag ordentligt hungrig på att komma tillbaka och träna och spela ihop med laget igen, jag har längtat efter att få dra på mig den röda tröjan och jag har saknat alla nått enormt!

Vad har du för förhoppningar på resterande av säsongen?

– Förhoppningarna är självklart att jag ska hålla en bra nivå och komma igång fort igen, motivationen är i alla fall på topp för att ge allt nu sista halvan av säsongen. Jag är så himla glad att få komma tillbaka till det här härliga laget och ser fram emot omstarten, avslutar Therese.

 

Matchfakta:
HK Tyresö Strand vs Enköpings HF, Dam div.1 norra: 12:e omgången.
18:15 i Slottshallen.

Senaste resultat EHF:
24-30 förlust hemmamot HK Tyresöstrand 16:e december.

Nyheter i truppen:
Inga nyheter.

Sagt om motståndet:
Tyresö är ett ungt lag som spelar med högt tempo. Har sitt A-lag i Allsvenskan där man ligger 2:a och flertalet av spelarna som gör entré i Idrottshuset är med i truppen och gör matcher i Allsvenskan.


Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar