Omstart i HockeyEttan med ytterligare ett nyförvärv!

ESK Hockey har gjort klart med ett nytt spännande nyförvärv . Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK förstärker ytterligare på forwardssidan inför fortsättningsserien av hockeyettan.

24-årige Jesper Bärgård, med meriter från bland annat SHL-spel i Linköpings HC, är klar för ESK och kontraktet gäller säsongen ut.

-Känns absolut spännande och bra. Tycker vi ska ta 1:a-platsen i serien, finns inget annat som gäller, säger den 190 cm långe och 100 kilo tunge anfallaren.

Foto: Kent Lundqvist

Bärgård har hunnit med en hel del i sin hockeykarriär som inleddes i ESK.

-Jag fick spela med juniorerna sedan som 14-åring. Några år senare flyttade jag till Linköping och hockeygymnasiet där. Min största merit är när vi vann J20-SM med LHC. Jag fick sedan göra två matcher i SHL med Linköping, berättar Jesper.

Det blev sedan spel på andra sidan Atlanten med Portland Jr Pirates under en säsong följt av spel i Olofström, Lindlöven och Nybro. Han kontrakterades inför denna säsong av allsvenska Almtuna med utlån till just Nybro där han gjort två och en halv säsong.

-Där fick jag mycket speltid men när ESK hörde av sig före jul kändes det rätt. Nu är jag här på lån från Almtuna säsongen ut till att börja med. Jag har spelat med flera killar i laget under tidigare år i ESK och det ska roligt att lira ihop med dem på nytt.

Tränaren Robert Kimby är mycket nöjd med klubbens senaste nyförvärv.

-Jag har haft koll på honom i Nybro. Det handlar om en ”powerforward” som höjer energin i vårt lag med sin blotta närvaro. Jesper har spelat tuffa matcher på högre nivå och det handlar om en mycket stark spelare med stor fysisk närvaro på isen. Han har sett mycket bra ut på träningarna och känns perfekt för oss. Är dessutom en ESK-kille i grunden, vilket känns extra bra.

ESK inleder idag fortsättningsserien borta mot Grums och Kimby har en plan för matchningen av Bärgård.

-I dagsläget vill jag ha honom i en kedja tillsammans med Daniel Andersson och Emil Ripstrand. Med sin fysik blir han också en tillgång framför kassen i powerplay.

Lagkaptenen Andreas Lindquist ser fram mot fortsättningsserien.

-Ska bli kul och nu gäller det att vända den negativa trenden då vi fick för lite poäng under den andra halvan av grundserien. Det blir tufft direkt mot Grums som vi bara tog en poäng mot. Vi fick endast med oss två poäng in den här serien men med några vinster direkt är vi med i toppskiktet. I Jesper får vi en forward med tyngd, något vi behöver. Han är svår att ta pucken ifrån och stark i sarghörnen, det har märkts på träningarna.

Douglas Alenbring från VIK klar för ESK. Foto: Kent Lundqvist

 

Forwarden Wincent Blomdahl från Södertälje SK klar för ESK Hockey. Foto: Kent Lundqvist

Läs mer om ESK Hockeys förstärkningar inför omstarten av Hockeyettan vår här >>>

Matchfakta:
Grums IK vs ESK Hockey, HockeyEttan Västra vår: 1:a omgången.
19:00 i Billerudhallen.

Senaste resultat ESK Hockey:
0-2 förlust borta mot Skövde IK 13:e december

Nyheter i truppen:
Läs ovan.

Sagt om motståndet:
Stannade på en 9:e plats i grundserien och spelare en snål hockey och är svåra att göra mål på. Nykomlingar i Hockeyettan!

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar