Omstart för ESK.

Bild: Kent Lundqvist

Damtvåan: Enköpings SK går idag in i seriespelet igen med bortamatch mot Norrby.

ESK har laddat upp med mycket vila för att slicka såren och komma stärkta för omstarten.

– Spelarna har njutit av lite välförtjänt vila under sommaren.  De har dock fått träningsprogram av fystränaren som de fått sköta själva. Vilan har varit väldigt bra för oss då många spelare drogs med skador och känningar. Vi har nu varit igång med träningen i två veckor och ser fram emot att äntligen få spela match igen, berättar ESK-tränaren Oscar Odeheim.

Några har lämnat och någon har anslutit.

– Under sommaren har två av våra tongivande spelare Rebecka Hemlin och Stina Roswall flyttat till USA för att spela Collage fotboll. Det är förstås en stor förlust för oss. Därför är tillskottet av Anna Karlsson mycket välkommet. Anna har de två senaste säsongerna tillhört IFK Västerås i Div 1. Anna är en offensiv spelare och spelar gärna anfallare eller yttermittfältare. Hon kommer bli mycket viktig för oss i höst då vi har långtidsskador på dessa positioner.

Det finns dock glädjande besked gällande skadelistan.

– Glädjande är att både Tova Skansfeldt och Amanda Westerberg har kommit igång och tränat efter lång skadefrånvaro. Bägge är aktuella för spel i helgen. Tyvärr är både Andrea Petersson och Therese Akmar skadade säsongen ut.

ESK har bra koll på motståndet och har en plan för en lyckad utgång.

– Norrby har vi bra koll på. De är ett rutinerat lag, som känner varandra väl och gör mycket mål. Vi behöver komma igång och rulla boll i högt tempo för att lyckas ta oss igenom deras lag samt undvika att deras duktiga offensiva spelare får möjlighet att komma rättvända centralt med boll. De är också mycket duktiga på fasta situationer, avslutar ESK-tränaren.

Match: NSK vs ESK 12:00 på Norrbyliden
Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar