Olycksminut fällde ESK Hockey!

ESK skakade VIK på bortais. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey studsade tillbaka och skakade Väsby IK på bortais i andra omgången av Allettan.

– Vi kom tillbaka på ett bra sätt och var på den nivå vi behöver vara för den här uppgiften och med en betydligt bättre närvaro, konstaterar ESK-tränaren Robert Kimby.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett betydligt vassare och hetare ESK som tidigt i matchen tog kommandot där Mattias Johansson har en jättechans att ge laget ledningen redan efter 1,05 spelat, men avslutet räddas av hemmalagets burväktare – Linus Ryttar.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen planar sedan ut och det kommer en olycksminut för ESK. Hemmalaget gör 1-0 med 06:47  spelat, en puck kastas mot mål och studsar på en spelare och i mål, med 07:54 spelat så blir det en tilltrasslad situation framför ESK keepern – Simon S:t Cyr där ett ihop slag resulterar på något märkligt sätt till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker vi skakar av oss de två skitmålen på ett bra sätt och behåller skärpan och närvaron resterande av matchen, säger Kimby.

ESK får innan perioden dubbla chanser att ta sig in i matchen igen då hemmalagets Elliot Lorraine drar på sig två utvisningar efter varandra, men den chansen tar inte laget som knappt kommer till ett avslut efter mycket svagt spel.

Foto: Kent Lundqvist

– VIK gör det bra i sin annorlunda box där vi inte riktigt hittar rätt, men det är små marginaler som gör att vi inte gör mål i spel fem mot fyra, menar Kimby.

Hemmalaget får en jättechans i inledningen av mellanakten då man har öppet mål, men S:t Cyr gör en galen räddning och håller fortsatt liv i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett tryck som avtog ganska omedelbart och nu var det mest ESK som trycker på för en reducering. Oscar skiöld har ett bra avslut som smiter precis utanför och Dennis Näslund har ett avslut som går i insidan av stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Känslan var att ESK åt sig närmare och närmare att spräcka hemmalagets nolla. Med 14 minuter spelat så kom det så äntligen. Precis när båda lagen blir fulltaliga så uppfattar Robin Nilsson snabbt att Mattias Johansson är fristående och han tar sig in från vänsterkanten och trycker in reduceringen till 1-2 på egen retur.

Foto: Kent Lundqvist

ESK låg sedan på för mer, men den hetaste målchansen skapade hemmalaget som tvingade S:t Cyr till en ny spektakulär räddning i spel fyra mot fem.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen har nu tippat över till ESK som i den tredje perioden gör allt rätt och skapar chanser att kvittera. Med 7,25 spelat är det Jesper Bärgård som friställer Daniel Andersson och kort därpå så har Niklas Rigelius en bra chans framför mål, men Ryttar går segrande ur striden båda gångerna.

Foto: Kent Lundqvist

ESK trycker på och trycker på mot ett VIK som är nere i brygga, men trots bra spel och en del farliga situationer och en del heta chanser så lyckas hemmalaget komma undan och vinner med 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Surt såklart att vi inte får med oss poäng i den här matchen där vi gör mycket som är rätt därute. Vi får med oss en helt annan fart ur egen zon och vinner mer kamper därute. Visst Simon (S:t Cyr) får göra ett par vassa räddningar och är bra idag, men vi skapar minst lika mycket och borde nog gjort något mer mål. Ett klart fall framåt, summerar Kimby.

Nu väntar ett par dagars ledighet innan nästa omgång som är redan på onsdag när man spelar borta mot Östersunds IK.

Väsby IK – ESK Hockey 2-1 (2-0,0-1,0-0)

Skott: 23-24 (11-7,9-7,3-10)

Målen,
Period 1: 1-0 (06:47) Fredrik Stridlund, 2-0 (07:54) Jesper Kemi.
Period 2: 2-1 (34:00) Mattias Johansson.
Period 3: x

PIM: 8 (4:2:2) – 6 (0:6:0)
Publik: 455

Spelarbetyg ESK:


Simon S:t Cyr


Robin Nilsson

Niklas Rigelius

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar