Olycklig sekvens i andra halvlek fällde ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK föll onödigt stort i damernas andra omgång i div.1 borta mot Gustafs GoIF från Säter där en sekvens på 7 minuter i andra halvlek fällde ett stort avgörande.

– Ja, det stämmer. Vi gör en bra bortamatch och tappar egentligen bara linjerna i vårt spel under den sekvensen och det avgör tyvärr denna match, konstaterar tränare Lovisa Delby.

ESK kom till start med en tydlig målbild av att stänga ned hemmalagets centrala korridor offensivt och det lyckas laget med under de första 45 minuterna.

– Vi har haft problem inledningsvis av matcherna så här långt och vi ville gå ut och vinna kampen om bollen och inte bjuda på något direkt. Det höll i knappa halvleken, men tyvärr fick dem göra 1-0 i slutet av första halvlek, berättar Lovisa.

ESK var inte nedslagna av baklängesmålet och istället hoppfulla inför de avslutande 45 minuterna.

– Vi var positivt laddade i halvtid och kände att vi var bra med i matchen och hade en känsla av att poäng var inom räckhåll, menar Lovisa.

Det skulle dock starta illa för ESK som tappar linjerna i sitt spel i inledningen av den andra halvleken och det ger hemmalaget dem ytor de vill ha. Mellan minut 55 och 63 gör Gustafs 3 mål på ESK och avgör tillställningen.

– Det var en mycket olycklig sekvens i matchen och det fäller ju som sagt ett stort avgörande för utgången. Vi repar oss dock efter det och tjejerna ha en eloge för den moral man visar upp under sista delen av matchen där vi har bud på mål och det tar vi med oss från den här matchen. Det är inget snack om att det var en rättvis seger för Gustafs, men som sagt det var onödigt stora siffror, summerar Lovisa som ger extra beröm till Julia Lindström, Filippa Lerner och Kaisa Nilsson.

Gustafs GoIF – Enköpings SK 4-0 (1-0)

Målen: 1-0 (39) Lisa Lind, 2-0 (55) Elvira Bergman, 3-0 (58) Anna Boström, 4-0 (62) Anna Boström.

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar