Okey men inte mer!

Foto: Privat

Madelene fick en helt okey men inte mer start av årets tredje Major – KPMG Women’s PGA Championship på Kemper Lakes Golf Club.

Att få en bra start av årets tredje Major var viktigt, men det ville inte riktigt släppa för Madelene som spelade stabilt utan att hitta de låga scoren. Hon startade på hål 10:e.

Det startar bra för Madelene som är med och hugger på birdies på de inledande tre hålen, men bollen rullar i stället i för par tre gånger om. På det fjärde hålet för dagen så kommer en trist och sur bogey. Hon fortsätter att hugga på birdies hela vägen in till vändningen, men det blir tyvärr inte mer än par gånger fem och Madelene vänder på 37 slag (+1).

På hemvägen attackerar Madelene mer och det skulle fortsätta vara nära, men ändå inte. Efter tre raka par så kommer dagens andra bogey. Det stoppar inte hennes försök att hitta birdies och på det sextonde spelhålet för dagen kommer den äntligen. Tyvärr så blir det en negativ reaktion då det skramlar i en ny bogey på det 17:e och par på det 18:e hålet. Det gör att Madelene stannar på 74 slag (+2). Just nu behövs ”par” för att få spela finalspelet under lördagen & söndagen.

Bästa svenska för dagen är Dani Holmqvist som gick runt på 72 slag (-2) och är på den delad 15:e plats. Leder gör sydkoreanska Sung Hyun Park på fin-fina 66 slag (-6).

Övriga svenskor: Pernilla Lindberg 71 (-1), Jenny Haglund 72 (E) , Caroline Hedwall 76 (+4), Charlotta Sörenstam 76 (+4),  Anna Nordqvist 77 (+5).

Läs också:

Inför med Madelene Sagström >>>

 

Lämna ett svar