ÖIF ny serieledare!

Foto: Kent Lundqvist

Damfemman:  Örsundsbro IF är ny serieledare efter stabil hemmaseger mot Håbo FF.

– Klart att det låg på bordet innan matchen, men vi lade allt fokus på matchen, menar ÖIF-tränaren Mikael Bodin Winterlöv.

Det var också ÖIF som startade hemmamatchen bäst. Redan i den 4:E matchminuten så tar sig Matilda Bergheden loss på sin vänsterkant och är klinisk i sitt avslut när hon gör 1-0 bakom en chanslös Emma Pulkkinen i HFF-målet.

Foto: Kent Lundqvist

Det är mycket ÖIF under den första kvarten av matchen, men det resulterar inte trots bra lägen. HFF höjer sig sedan och kan börja jämna ut spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Det är dock ÖIF som skapar de hetare chanserna och med dryga fem minuter kvar att spela av den första halvleken så kommer 2-0. Det är Bergheden som bäddar med ett öppnande pass snett inåt bakåt till en fristående Sandra Wirdby som får på en kanonträff otagbart i taket bakom Pulkkinen.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett resultat som stod sig nästan hela vägen in i halvtidsvilan, men HFF skulle skaka liv i matchen igen med att reducera i slutskedet. En bar slagen hörna från höger av Ellinor Johansson landar hos en borttappad Sofia Holsendahl som trycker in 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi får en bra start på matchen och kontrollerar sedan händelserna fram till 2-0 målet. Sedan slappnar vi av och det straffar HFF med att reducera lite onödigt här i slutet, menar ÖIF-tränaren.

Den andra halvleken blir ganska tillknäppt och underhållningsbarometern slår i botten. Det händer egentligen ingenting förrän det spelats 20 minuter. Då rycker sig Mikaela Pettersson loss och nickar farligt, men utanför.

Foto: Kent Lundqvist

HFF jagar och jagar en kvittering och det skapas ytor och situationer. Dem tar dock inte gästerna hand om och blir allt som oftast ett lätt byte för en stabil hemmadefensiv.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av matchen är det istället hemmalaget som stänger matchen. Bollen landar hos Filippa Ahlin utanför straffområdet och hon vänder snyggt bort sin bevakare och pangar in slutresultatet 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Skön seger fast vi inte spelar på toppen av vår förmåga. Det är viktigt att kunna vinna sådan här matcher också där vi gnuggar och sliter oss fram. Självklart kul och bra att vi nu är i serieledning, men det är fortsatt hårt jobb som gäller om vi skall kunna vara med i toppen även i höst, avslutar ÖIF-tränaren.

Örsundsbro IF – Håbo FF 2 3-1 (2-1)

Målen, 1-0 (4) Matilda Bergheden, 2-0 (35) Sandra Wirdby, 2-1 (39) Sofia Holsendahl, 3-1 (89) Filippa Ahlin.

Varningar: 0-0

Spelarbetyg:


Mikaela Pettersson ÖIF


Matilda Bergheden ÖIF/Alva Carlsson HFF


Isabelle Andersson HFF

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar