ÖIF fortsatt obesegrade efter derbyvinst!

Foto: Kent Lundqvist

Herrsexan: Örsundsbro IF var numret större i derbyt hemma mot IK Nordia.

Det kom att bli mycket ÖIF i den första halvleken i derbyt mot Nordia på Åvallen. Det skapas också ett par heta chanser för båda lagen där först Nordias Christian Alan har en bra chans, men hemmalagets keeper – Totte Gustafsson gör en benparad.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget ville inte vara sämre. Minuten senare är det Jakob Smedlof som är igenom, men nu är det Nordias keeper – Adam Lind som svarar för en benparad.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det är det hemmalaget som står för det mesta och det bästa i spelet. Med 20 minuter spelat så är det planens gigant – Leonard Levenhagen som presterar på vänsterkanten och i bra läge är iskall när han istället för att ta avslut spelar snett inåt bakåt till en framflygande Stefan Jansson som kan stöta boll i öppet mål till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Direkt på avspark så inner ÖIF boll och ställer om och bollen till Levenhagen friställd med Lind gör 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det stannade inte där. Fyra minuter senare så slår Levenhagen en bra vänsterhörna som landar hos Jacob Bojlert som via försvarare gör 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

Nordia avslutar halvleken positivt och är mycket nära att reducera. Joakim Sundblad har ett jätteläge på en kontring, men Gustafsson räddar till en resultatlös trippelhörna.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken blir det lite mer böljande spel och kvalitén sjunker avsevärt. Det passar Nordia bättre och då kommer också reduceringen. William Melin tar sig i läge och är iskall i läget när han chippar in 1-3 med 8 minuter spelat av andra.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar till dryga timmen spelad innan ÖIF tar tag i spelet igen. Smedlof skapar en bra chans, men Lind räddar avslutet mitt i offensiv box. Ganska omgående så skulle dock hemmalaget punktera derbyt på en kontring. Det är såklart Levenhagen som stänger matchen med ett välriktat avslut till 4-1.

Foto: Kent Lundqvist

Innan derbyt är över så skulle inbytte Winsen Leo Khunsunon fastställa slutresultatet till 5-1 efter en mäktig löpning i djupled och ett kliniskt avslut bakom en utlämnad och chanslös Lind.

Foto: Kent Lundqvist

– Ett ganska rättvist resultat där vi får slita för våra chanser och de är effektiva och bra i sina lägen. Vi gör dock en bra kamp, tycker jag, men har inte den där turen man måste ha för att vinna mot ett så här bra lag. Man kan konstatera att vi inte kan hålla på att släppa in 4-5 mål om vi skall vinna matcher, säger Nordia-tränaren Göran Lundqvist.

– Vi spelar bra och varierat i den första halvleken. I dan andra så tappar vi lite av tålamodet, men kommer tillbaka starkt och avslutar matchen bra. Känslan är att vi nu har skaffat oss ett bra utgångsläge för att vara kvar i toppen där det största hotet nog är vi själva, säger ÖIF-tränaren Göran Westerberg.

Örsundsbro IF – IK Nordia 5-1 (3-0)

Målen, 1-0 (20) Stefan Jansson, 2-0 (20) Leonard Levenhagen, 3-0 (24) Jacob Bojlert, 3-1 (53) William Melin, 4-1 (77) Leonard Levenhagen, 5-1 (85) Winsen Leo Khunsunon.

Publik: 50
Varningar: 1-4

Spelarbetyg:


Leonard Levenhagen ÖIF


David Kästel ÖIF


Adam Lind IKN

Lämna ett svar