ÖIF föll i Sexpoängsmatch!

Foto: Kent Lundqvist

Tabelljumbon Örsundsbro IF orkade inte i sexpoängsmatchen i herrtreans 8:e omgång borta mot nästjumbon Almunge IK.

Ett starkt reducerat ÖIF stod upp och gjorde det bra i den första perioden där man också tar ledningen med både 1-0 och 2-0 efter två snabba mål i den 8:e spelminuten av Oscar Edbom & Patrik Rämström. Hemmalaget skulle dock komma tillbaka och både reducera och kvittera innan lagen gick till periodvila.

– Vi gör en riktigt bra 1 period, tajta i försvaret och tar helt rätt beslut när vi anföll, berättar den för kvällen spelande EIBK-tränaren Fredrik Andersson.

ÖIF fortsätter att hålla en bra nivå i matchen och får ned tempot på hemmalaget och spelar smart. Det hjälpte dock inte för hemmalaget kunde ta ledningen och även utöka densamma till 4-2 med knappa halva mellanakten spelad. Kort därefter så drar hemmalaget på sig en utvisning och då tar sig ÖIF tillbaka in i matchen igen då Rasmus Lööv reducerar till 3-5.

Under de avslutande fem minuterna byter lagen mål med varandra, men tyvärr så är det hemmalaget AIK som gör ett mer än ÖIF och det är ledning med 6-4 inför den tredje och sista perioden.

– Andra är helt ok den med, syns på slutet att huvudena börjar bli lite slitna. Som tidigare matcher studsar inte bollen vår väg. Våra avslut tar i målramen och ut, en klubba ut, ett ben ut, medans Almunge har studsarna lite mer med sig. Ganska typiskt för lag i uppförsbacke, konstaterar Andersson.

Den tredje och sista perioden gåt klart till hemmalaget. ÖIF har soppatorsk och får se AIK gå fram till ledning med 9-4 innan Max Gustafsson tröstmålar vilket betyder 5-9. Det var dock inte slut på målproducerandet av hemmalaget som hinner med två mål till innan matchen är slut.

– I tredje tar som i många andra matcher bränslet helt slut. När vi väl får lägena är inte skärpan där, blir lite för mycket enmans shower, adressen i passningarna blir fel. En stor eloge till alla som ändå var med och krigade i 60 minuter. Hade vi haft fullt lag så hade den här matchen blivit mycket jämnare siffermässigt, summerar Andersson.

Almunge IK – Örsundsbro IF 11-5 (2-2,4-2,5-1)

Målskyttar ÖIF: Isak Ekström. Rasmus Lööv, Patrik Rämström, Oscar Edbom, Max Gustfsson.

Utvisningar: 3x2min – 0x2min
Publik: 48

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar