Oförmågan att göra mål fällde EHF!

Therese Lundström en av få som lyckades hitta målet. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF sköt bort sina chanser i den andra omgången av Damettan borta mot nykomlingen AIK.

– Ytterligare en förslut med mersmak där vi tyvärr inte räcker hela vägen konstaterar, EHF-tränaren Ken Hornö.

Hemmalaget rivstartar matchen och gör 3-0 innan EHF vaknar till och jämnar ut matchen med två raka mål. Det är sedan en helt jämn match fram till ställningen 9-7 för hemmalaget. Då gör AIK ett ryck och går fram till ledning med 13-7 och nollar EHF under en period av knappa 8 minuter. Då kommer en bättre sekvens för EHF som gör 3-0 innan AIK fastställer halvtidsresultatet till 14-10.


– Vi kommer fel på det defensivt där vi lämnar varandra i 2 mot 3:or hela tiden och det måste vi få ordning på inför den andra halvleken, menar Ken.

AIK fortsätter dock att såra EHF och utökar sin ledingen till 16-10 i början av andra halvlek. EHF försöker sedan att jobba sig närmare, men trots hårt jobb så kommer man inte närmare än 23-20 med dryga 7 minuter kvar att spela. EHF spelar bra de sista 7 minuterna defensivt och släpper bara in 2 mål, men har stor problem offensivt och lyckas inte gör några fler mål i matchen trots att man har fyra frilägen som man missar vid ställningen 23-20.

– Ja, det är riktigt surt att vi inte tar betalt på de klara lägena. Känslan är att vi hade dem i gungning och att vi borde kunnat tagit poäng i den här matchen. Trots förlust så är det ändå ett kvitto på att vi har spelet, men ”som sagt” så gör vi inte mål på våra heta chanser när det behövs, avslutar EHF-tränaren Ken Hornö.

AIK – Enköpings HF 25-20 (14-10)

Målskyttar,
EHF: Therese Lundström 6, Felicia Axeen 6, Maia Nysten 3, Alice Askebro 3, Elin Larsson, Sara Hornö.
AIK: Ella Sjöberg 6, Nora Östholm 5, Lisa Furtenbach 4, Emilia Holmström 3, Sarah Fransson 2, Linna Lindh 2, Andrea Befring, Ida Lindlöf, Ida Bernhardsson.

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar