Oförändrat tabelläge!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Två individuella misstag gör att Fanna BK fortsatt har 6 poäng upp till säker mark efter bortamatchen mot Heby AIF.

Det var ett viktigt bottenmöte när nästjumbon FBK spelade borta mot jumbon HAIF i Herrtrean. Högst troligt, sista chansen, att rädda ett nytt kontrakt för båda lagen låg på bordet inför matchen.

FBK dominerade första halvlek stort och kan också ta ledningen med 1-0 med dryga 20 minuter spelat. Det är Mahamed-Amiin Mustaf Aydid som är sist på bollen. Det såg ut att komma mer från FBK, men något händer i halvlekens sista två minuter.

– Vi har kontroll på matchen och leder med 1-0, men vår målvakt gör två horribla misstag. Det har varit samma visa match efter match. 70 % av våra insläppta mål kan definieras som självmål av vår målvakt. Så ila har det varit, dundrar FBK-tränaren Karwan Zarifnejad.

Underläge 1-2 i en match som FBK egentligen har full koll på är så klart tungt. Men laget jobbade vidare och skulle också till slut få med sig en viktig poäng i den fortsatta jakten på nytt kontrakt. Med 11 minuter kvar att spela så kvitterar Eric Engström till 2-2.

– Som tränare försöker man vara professionell och inte hänga ut individuella spelare/prestationer. Men det finns en gräns. Vi kan inte släppa in två mål av oprovocerade målvaktsmisstag varje match. Det är svårt att vinna matcher då. Killarnas självförtroende sänks varje gång och det blir mentalt jobbigt att återhämta sig och prestera, avslutar FBK-tränaren Karwan Zarifnejad.

Heby AIF – Fanna BK 2-2 (2-1)

Målskyttar FBK: Mahamed-Amiin Mustaf Aydid, Eric Engström.

Övriga resultat och tabell >>>

Lämna ett svar