Odramatiskt derby i en fullsatt Nordiahall!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK vann programenligt ett ganska odramatiskt derby i herrtrean hemma mot Lamadjurets AIBC med 10-4 (4-2,5-1,1-1)

Även om det tillslut blev stora siffror så var Lama på plats för att göra ett ärligt försök i derbyt mot favoriten Loket. I första perioden så stod laget upp bra och gjorde jobbet. Hemmalaget skulle dock ganska lättvindigt ta ledningen med 2-0 efter två ganska billiga mål där Jonas Davidsson enkelt och billigt fick ta sig in i skottsektorn och pilla in 1-0 från liten vinkel och 2-0 gör Johan Alveus på en retur efter skott av Tobias Metzner.

Foto: Kent Lundqvist

Lama skulle komma tillbaka i matchen tack vare en utvisning på Loket. Först har gästerna en dubbelchans där Ludwig Pettersson skjuter bra och Jonas Hagman är farligt framme på returen, men Lokets målvakt Emil Ekström räddar förtjänstfullt två gånger om. Kort därefter skulle han dock få kapitulera då Max Gustafsson kastar en boll mot mål och där styr Hagman in reduceringen till 1-2. Den glädjen blir dock kortvarig då Rickard Posta mycket billigt får göra 3-1 bara 14 sekunder senare.

Foto: Kent Lundqvist

Loket skulle fortsätta dra på sig onödiga utvisningar och det straffar Lama med 16,57 spelat av matchen då Joakim Johansson hittar Pettersson som trycker in 2-3 med ett bra avslut från högerkanten. Loket skulle dock får sista ordet i perioden och då är det matchens lirare som håller sig framme och petar in 4-2 på egen retur framför mål.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten är bara 46 sekunder gammal när Lama bjuder Posta på ett friläge och det är 5-2 bakom en minst sagt överraskad Jonatan Gustavsson i Lama målet. När sedan Metzner gör ett snyggt och prydligt 6-2 mål efter en solorajd är derbyt över.

Foto: Kent Lundqvist

Visst, Lama stretar emot men dem kommer tillkorta mest hela tiden och vore det inte för en gigant mellan stolparna i gästernas mål så skulle det här ha slutat med betydligt större siffror. Den tredje och sista perioden blir ren formalia då det är hela 9-3 inför och slutar 1-1 och där med är Loket fortsatt med i jakten på en serieseger och Lama får fortsätta jaga nytt kontrakt i div.3.

Foto: Kent Lundqvist

Det är väldigt mycket spel mot ett mål och det är deras målvakt (Jonatan Gustavsson) som räddar dem från ett kraftigare nederlag med en hel drös med räddningar. Vi vinner skotten med 49-23 och det säger ju allt trots att de har en del spel fem mot fyra i matchen där de gör tre mål, summerar LIBK tränaren Anders Iggström.

Lokomotiv Grillby IBK – Lamadjurets AIBC 10-4 (4-2,5-1,1-1)

Skott: 49-23 (17-8,17-8,15-7)

Målskyttar,
LGIBK: Tobias Metzner 3, Johan Alveus 2, Jonas Davidsson 2, Rikard Posta 2, Jens Wickman
LAIBC: Jonas Hagman, Ludwig Pettersson, Max Gustafsson, Dennis Eriksson Brown.

Räddningar:
LIBK: 23 (85,2 %)
LAIBC: 49 (83 %)

Spelarbetyg:


Johan Alveus LIBK


Jonas Hagman LAIBC


Tobias Metsner LIBK

Publik: 133
Övriga resultat & tabell >>>

2 Responses to Odramatiskt derby i en fullsatt Nordiahall!

Lämna ett svar