Oavgjort på nytt för ESK mot Lidingö.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Returmötet mellan Enköpings SK och tabelltrean IFK Lidingö blev målrikt på Enavallen.

När krutröken skingrats stod det klart att båda lagen fick med sig en poäng i en, minst sagt, svängig andra halvlek.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är inte helt tillfreds med prestationen. Vi behövde en seger men var inte så bra som vi borde, säger ESK:s tränare Henrik Norrström.

ESK fick en drömstart i matchen med ledningsmål redan i andra minuten. Anfallaren Kenneth Carlie kom loss på vänsterkanten, bröt in i banan och fick friläge med säkert avslut fram till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmaglädjen blev dock kortvarig. På en hörna kunde en till synes helt ren Simon Miedinger nicka in 1-1 tio minuter senare.

Foto: Kent Lundqvist

Gästernas Vincent Poppler var ett ständigt hot mot de grönsvarta och dryga halvtimmen i matchen placerade han säkert in 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

-Efter vårt tidiga 1-0 kom vi för långt ifrån motståndarna och det straffade sig, konstaterar Norrström.

Minuten senare hade Andreas Larsson två giftiga avslut i samma anfall men det var underläge för ESK i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

Efter varsitt bud på mål från båda lagen gjorde ESK ett trippelbyte i 63:e minuten. Bytet hade precis genomförts när Andreas Larsson krutade in 2-2 men Lidingös målreplik kom omgående, åter genom Vincent Poppler stolpe/stolpe in.

Foto: Kent Lundqvist

Nu böljade spelet på Enavallen och lagen bytte chanser med varandra. I 77:e minuten stressade inbytte Alan Naib fram bollen till Kennet Carlie som kunde utjämna.

Foto: Kent Lundqvist

ESK gick nu stenhårt för tre poäng men lämnade blottor bakåt och Lidingö kunde och borde avgjort matchen. Ändå var det ESK som fick matchens sista lägen på segermål. Först på farlig frispark från Carlie och samme man hade i matchens sista spark ett kanonläge på 4-3 men gästernas keeper kunde avvärja.

Foto: Kent Lundqvist

-Jag älskar att vi går för det. Trots att vi släpper in tre mål får vi med oss en poäng till slut och det är väl ändå något, säger ESK-tränaren.

Nästa helg åker ESK till Gotland för en oerhört viktig match mot FC Gute som är två poäng före strax ovanför nedflyttningsstrecket.

-Bara att ta på sig stridsrustningen och köra, avslutar Henrik Norrström.

Enköpings SK-IFK Lidingö 3-3 (1-2)

Mål, 1-0 (2) Kenneth Carlie, 1-1 (12) Simon Miedinger, 1-2 (32) Vincent Poppler, 2-2 (63) Andreas Larsson, 2-3 (65)Vincent Poppler, 3-3 (77) Kenneth Carlie.

Varningar: 4-1.

Publik: 151.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar