Nyttomatch för ESK

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: ESK fick en tuff inledning på SM-spelet borta mot Bollstanäs SK.

ESK börjar matchen bra, pressar bra och högt upp på Bollstanäs planhalva. När man äger boll själva har man bra rörelse och ett fint passningsspel. Man använder sig mycket av egna målvakten Linnea Danell, som är väldigt bra i spelet med fötter och spelförståelse.

Trots att ESK börjar bra hittar man inte fram till några riktigt farliga målchanser. I minut 20 slår Bollstanäs ett inlägg som blir ett skott på mål, tyvärr seglar den över en chanslös ESK målvakt.

Efter målet börjar Bollstanäs ta över mer och mer. Resterande del av halvleken är deras. De har två frilägen som Linnea räddar fint och bra. De har även ett friläge som avslutas i stolpen. Bollstanäs har ämnen en hörna som nickas i stolpen. I 35 minuten räddar Linnea ett skott från nära håll men tyvärr hamnar returen hos en ensam motståndare som rullar in 2-0.

ESK är bättre fram till första målet sedan tar Bollstanäs över mer och mer. Straffar ESK varje gång man tappar boll.

Andra halvlek startar som första slutar. Det är Bollstanäs som styr och ett ESK som försvarar sig bra. Tyvärr i andra så tappar ESK boll lite för enkelt ibland vilket gör att Bollstanäs ställer om blixtsnabbt och hamnar i frilägen som de utnyttjar kliniskt flera gånger. Resultatet rinner iväg till 7-0.

ESK får avsluta snyggt och spela lite bra anfallsfotboll vilket leder rollen frispark. Den slås vackert i mål av Molly Eriksson till slutresultatet 7-1. Trots stora siffror finns det positiva saker att ta med sig och naturligtvis läxar att lära. ESK Målvakten Linnea Danell skall lyftas efter sin insats.

Bollstanäs SK – Enköpings SK 7-1 (2-0)

Målskytt ESK: Molly Eriksson.

Logga

Lämna ett svar