Nyttigt för nya EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF spelade en nytto-cup inför kommande handbollssäsong.

– Helgen har varit bra! Bra matcher mot bra motstånd. Detta innebar för tjejerna att de var tvungna att jobba från start och i ett högt tempo, berättar EHF-tränaren Kent Söderlund.

Första matchen var mot IFK Örebro och det blev förlust med 9-17.

– Vi är oprövade i vårt sätt att spel defensivt och offensivt så det var en känna på match, 8 av deras mål var på rena kontringar.

Andra matchen var mot Skara U och där förlorade EHF med 23-14.

– Vi gör en bra första halva av matchen och är bara under med 9-11 i halvlek, även i den här matchen blev det en massa rena kontringsmål från motståndarna, 10st!

Under söndagen så spelade EHF först mot Helton och även där blev det förlust, 20-22.

– Men det var vår bästa match och det hade lika gärna kunnat vara vi som vann matchen! I bägge halvlekarna, ungefär halvvägs in, så ledde vi med tre bollar och hade chanser för att kunna rycka, men vi tappade tyvärr i slutet av varje halvlek.

I fjärde och sista matchen mot Skåre orkade inte EHF.

– Det blev totalt kollektivt batteritorsk och vi förlorar med 8-34.

Vad fick ni mer från Cupen?

– Vårt mål med helgen var att jobba in vårt nya försvarsspel och det blev bara bättre och bättre under hela helgen! Vi jobbade även mycket med att vi skulle hjälpa varandra med att ta ansvar, dels för oss själva samt för varandra och jobba med en positiv attityd. Jag tycker att vi har lyckats med det vi ville och att spelarna har kämpat och krigat hela helgen, mycket bra jobbat av er alla. Vi lånade även in 2st 03:or som har gjort ett fantastiskt jobb, summerar EHF-tränaren.

Lämna ett svar