Nyttig match på Lådö IP.

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Det blev som väntat en övermäktig uppgift för div.6 laget SK Elvan hemma mot div.8 laget Fjärdhundra SK.

Nu tänkte nog många att jag snurrat till det med tanke på att Elvan borde varit favoriter mot FSK som spelar två divisioner lägre. Den påläste vet dock att i FSK kryllar det numera av spelare som förra säsongen spelade på en betydligt högre nivå och var därmed skyhöga favoriter i denna träningsmatch.

– Ja, det är lite skillnad för många av oss i laget gällande spelet och träningsmängden. Vi tränar ”bara” två gånger i veckan, men det är kul och vi är ett härligt gäng, säger lagkaptenen Carl ”Calle” Söderberg som spelade div.2 fotboll med ESK förra säsongen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi visste innan matchen att det skulle bli tufft mot FSK som är ett mycket bra lag, men en nyttig match för oss, medger SK Elvan-tränaren Adam Danielsson.

Den första halvleken skulle dock bli ganska jämn spelmässigt där Elvan öppnar optimistiskt inför ett välbesökt Lådö IP och skapar också matchens första målchans med knappa kvarten spelad. Det är Christoffer Andersson som är igenom, men prickar stolpen med avslutet.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det mer av ett ställningskrig på banan och helt chansfattigt fram till coolingbreak. Sedan växlade FSK upp en smula och med halvtimmen spelad så missar Elvan defensivt och det straffar Jonatan Ålin hårt med att ta sig i läge och iskall chippa in 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Elvan skulle svara ganska omgående. Efter ett bra uppbyggnadsspel så hamnar bollen ute på högerkanten hos Niklas Haeger som sätter in bollen perfekt i boxen där Frode Öckerman kommer först på bollen och nickar in 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett resultat som såg ut att stå sig in i halvtidsvilan, men Willy Wickman ville annat. En boll i djupet som såg förlorad ut kommer han på och kan trycka in 1-2 innan halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– En ganska bra halvlek av oss där vi ligger bra i våra positioner, men tyvärr så tycker jag att vi bjuder på deras båda mål, menar FSK-tränaren.

I den andra halvleken så blir det jobbigare för Elvan som får två spelare skadade i Erik Kvernplassen och Sebastian Hedebratt. Man tvingas möblera om och det kom att kosta en hel del mot FSK som nu klev upp ett steg och tog över matchen helt.

Foto: Kent Lundqvist

Redan med 4:a minuter spelat var det 1-3 efter att Johan Eriksson prickskjutit från distans och när Kapten Söderberg gjort 1-4 på straff så var matchen punkterad.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen skulle dock avslutas positivt för Elvan som kryssar den sista delen av matchen. Först är det dock FSK som utökar sin ledning till 1-5 genom William Hovind. Elvan skulle avslut målskyttet i matchen när Lucas Jannerstig efter bra spel dundrar in slutresultatet 2-5.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi får en bra och nyttig match inför premiären nästa vecka, men jag hoppas att den inte kostade oss för mycket bara med tanke på de två skador vi åker på här. Vi tar med oss första halvlek där vi visar att vi är på rätt väg med spelet, avslutar Danielsson.

– Kul att vinna såklart, men vi har en bra bit kvar vad det gäller det kollektiva spelet. Vi vinner den här matchen mycket tack vare individuella prestationer. Det var dock ett fall framåt mot den första matchen som vi torskade mot EIS med 1-2 (div.5). Det är alltid svårt att vinna en serie, men visst kommer vi att gå för det, avslutar Söderberg.

SK Elvan – Fjärdhundra SK 2-5 (1-2)

Målen, 0-1 (28) Jonatan Ålin, 1-1 (30) Frode Öckerman, 1-2 (36) Willy Wickman, 1-3 (49) Johan Eriksson, 1-4 (76) Carl Söderberg, 1-5 (81) William Hovind, 2-5 (86) Lucas Jannerstig.

Lämna ett svar