Nytt topplag väntar ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Enköpings SK ser fram emot utmaningen med ett nytt topplag på motståndarsidan.

ESK är obesegrade hemma men nu väntar Bele Barkarby spelade i 1an för inte så länge sedan och har flera tongivande spelare kvar sen den tiden.

– Ja vi är verkligen inne i en tuff matchperiod nu där vi möter tre topplag i rad. Det är dock ingenting vi räds utan vi är taggade för uppgiften, säger ESK-tränaren Oscar Odeheim.

ESK har bra koll på dagens gäster.

– Vi mötte dem förra året i serien och vågar påstå att vi har bra koll på hur de spelar. Bele är ett fysiskt starkt lag med många spelare som är skickliga individuellt sett. De har starka, snabba forwards som är duktiga en mot en, samt en mycket stabil centrallinje.

Hur skall ni lösa den uppgiften?

– Vårt kollektiva försvarsspel kommers sättas på prov och det är viktigt att vi krymper ytan mellan lagdelarna och ser upp för defensiva omställningar. Offensivt så vill vi rulla boll i hög hastighet. Under veckan så har vi övat på att hitta ytor bakom motståndarnas backlinje vilket jag hoppas få kvitto på imorgon.

Det ser bra ut i truppen inför dagens drabbning.

– Lite ändringar blir det i laget. Agnes Vilen är tyvärr sjuk, så Sofia Söderberg kommer spela i mål. Sofie Hedengren och Riki Isaksson är tillbaka i laget efter skador och sjukdom. Övriga spelare som drabbades av skador mot VSK är tillbaka i truppen och redo för spel, avslutar Oscar.

Match: ESK vs BBFF 14:00 på Enavallen
Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar