Nytt topplag väntar EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF spelar en ny toppmatch idag hemma mot formstarka tabelltrean Täby HBK.

Idag väntar en ny tuff match för EHF hemma mot topplaget Täby HBK och förberedelserna har inte varit klockren. På uppsidan är dock att man är pålästa och redo för strid.

– En lite rörig vecka med lite sjukdomar (inget allvarligt) och lite återhämtning på ett par småskavanker, men sen väl på golvet med boll, en givande vecka. Vi är pålästa, och har lite fler verktyg i lådan, kontra senast i Boden, berättar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

EHF kommer ställas på prov idag mot ett lag som är tabelltrea med en accelererande formkurva.

– Täby är ett etablerat div. 1-lag med gott om rutin som skakat igång rejält på slutet; så vi får ha stor respekt inför det faktumet, och attackera matchen ödmjukt, utan att för den skull ge avkall på vår egen idé och ambition till prestation, för att snabbt kunna hitta vår match, menar Bäcklin.

Det ligger en hel del i potten gällande tabelläget.

– Vi hakar på i serien igen om vi lyckas komma iväg med resultat i helgen, och vi ser absolut möjligheter att kunna störa Täby. Vi är på en spännande resa och ser nya saker varje vecka! Otroligt inspirerande då vi ju både möblerat om och spelat in mycket nytt i år, att vi såhär tidigt får vara med och stöta med de som förväntas vara före oss, så vi gillar helgerna, berättar Bäcklin.

Hur ser det ut i truppen inför matchen?

– Vi får tillbaka Albin Sköld och Elliott Ryderdahl till matchen. Max Österman, Fredrik Karlsson och Adam Skogäng saknas, avslutar EHF-tränaren.

Matchstart: EHF vs THBK 16:00 i Idrottshuset.

Tabell & övriga matcher >>>

 

Lämna ett svar