Nytt SM silver till Enköping!

Foto: Kent Lundqvist

Det vill sig inte när det kommer till att vinna finaler för Enköpings softbolltjejer som återigen fick nöja sig med ett SM silver.

Enköping åkte till Sundsvall med förhoppningen om att äntligen ta ett SM guld efter att ha förlorat för andra året i rad utomhus. Senast i raden var det Skövde som stod i vägen.

SM turneringen startade med att spela mot Leksand som rivstartar matchen med att göra 3-0 redan i den första inningen. Det var ett grepp om matchen som Leksand inte släppte. Med ett bra pitchande så monterade dem ned Enköpingsoffensiven och kunde till slut vinna med klara 15-2.

I den andra matchen så ställdes Enköping mot Söder som i sin förta match pressat Svenska mästarna Skövde som kunde vända underläge 1-5 till seger med 7-6. Det blev också en låst match inledningsvis. Det skulle vara Söder som öppna poängdörren med att göra 1-0 i den tredje inningen. Det fungerade som en väckarklocka för Enköping som var tvungna att vinna om man skulle ha en chans på titeln. Svaret lät inte vänta, Enköping vände på steken och hade ledning med 4-1 när tredje var slut. Sedan sprang Enköping hem matchen och kunde till slut vinna med klara 10-2.

Nu väntade en repris på SM finalen i somras mot Skövde och det skulle bli tight för nu stod en ny SM final i potten. Det blev en spännande match, men det var liten fördel Skövde med tre innings spelade. Under läge 2-3 när lagen går in i den fjärde inningen och då lossnar det rejält. Med bra spel så vänder Enköping på matchen och leder med 6-3 innan Skövde kan reducera till 4-6. Det blev en rafflande avslutning på matchen, men Enköping håller undan och är klara för SM final mot Leksand.

Skulle det bli revansch för nederlaget i gruppspelet? Precis som i första mötet så kommer Leksand ut starkt i den första inningen och gör 3-0 på Enköping. Det var en ledning som utökade till 5-0 i den andra vilket avgjorde SM finalen. Enköping gjorde vad dem kunde för att få kontakt och spräcka nollan, men det gick inte denna gång och Leksand kunde säkra SM Guldet med att vinna finalen med 10-0.

Övriga resultat,

Gruppspel:
Skövde vs Söder 7-6
Enköping vs Leksand 2-15
Leksand vs Skövde 14-6
Enköping vs Söder 10-2
Skövde vs Enköping 4-6
Söder vs Leksand 3-19

Bronsmatch:
Skövde vs Söder 4-11

SM Final:
Leksand vs Enköping 10-0

Individuella priser

Bästa offensiva spelare: Lina Busk, Leksand
Bästa pitcher: Karin Hjelm, Leksand
MVP: Lina Busk, Leksand

 

Lämna ett svar