Nytt personligt rekord i USM!

Foto: Kent Lundqvist

Friidrottslöftet – Linnea Westerberg har i helgen varit i Huddinge för att tävla i USM och JSM och hon slog till med ett nytt personligt rekord.

Nu i helgen gick USM för Linnea. Tävlingen avgjordes på Källbrinks IP i Huddinge. På samma plats och under helgen har dessutom JSM avgjorts, dvs. klasserna 22- respektive 19-åringar.

– Jag tycker att USM gick bra för min del! Med tanke på att jag haft det lite jobbigt med spjutet under säsongen och inte riktigt fått till tekniken rätt, är jag nöjd att jag lyckades ta mig till final i spjutet. Jag hade en riktigt bra känsla på spjutet inför finalen som jag hade från kvalet, men tyvärr så gick det inte denna gång. Släggan däremot gick över förväntan. Jag uppnådde mitt mål som var att ta mig till final (vara en av de 8 bästa), berättar Linnea.

Linnea tävlade i sina paradgrenar, dvs. Spjut och Slägga.

Söndag eftermiddag avgjordes släggan.

I sitt första kast gjorde Linnea 45,68 och i det andra 48,34 (ca. 0,5 m från personbästa). Därefter blev det 3 ogiltiga kast som samtliga kändes mycket bra. I det sista stämde det mesta och hon klämde till med 51,24, nästan 2,5 meter längre än hon någonsin kastat tidigare. I och med det kastet klättrade Linnea upp till en slutlig 4:e plats!

Linnea Westerberg. Foto: Kent Lundqvist

– I slägga har säsongen varit bra. Jag har successivt höjt min egna nivå, genom att sätta nya personliga rekord. Jag hade även ett mål att kasta över 50 m och har känt under nästan hela säsongen att det finns där. Det är jättekul att ha uppnått detta målet och framförallt att ta det just på USM, berättar Linnea.

Hittills under säsongen har det gått lite uppåt och nedåt för Linnea i spjutet. Hon inledde med ett par fina kast på vår egna tävling Vårkastet, men har sedan dess inte riktigt fått till det i den här tekniktunga grenen där åtskilliga moment måste samstämma för att kasten ska bli långa. Efter lite finslipning tidigare under veckan, under överseende av Björn och Kim Amb, åkte Linnea till tävling med en mer positiv känsla än på länge.

I spjutet var så många tjejer anmälda så grenen inleddes med kval på lördagsmorgonen! Kvalgränsen var satt till 34 meter och i sitt allra första kast kastade Linnea 36.12. 5:e bästa kast bland tjejerna i kvalet och finalen var nådd! Tyvärr infann sig inte samma fina form i eftermiddagens final, så en besviken Linnea lämnade arenan med en 11:e placering.

– Spjutet har gått väldigt mycket upp och ner denna säsong och jag har haft svårt att få ihop tekniken. Nu har jag iallafall en bättre känsla för spjutet och det visade sig i kvalet på USM. Nu är det bara hem och träna på dessa saker så att det sätter sig, och så siktar jag mot nästa säsong istället, avslutar Linnea.

Nu börjar tävlingssäsongen gå mot sitt slut, dock är det ännu inte helt färdig tävlat. Om två helger, 18-19 augusti, är det DM. Där siktar Linnea på att få med sig ett par medaljer i sina ordinarie grenar och lite för skojs skull kanske det blir några resultat i ett par ytterligare.

 

 

Lämna ett svar