Nytt kontrakt kan säkras?

Foto: Kent Lundqvist

Ikväll har ESK chansen att mer eller mindre säkra ett nytt kontrakt i div.1 borta mot tabelljumbon Bälinge IF – Vi går för seger, säger ESK-tränaren Lovisa Delby.

Kontraktet i div.1 kan mer eller mindre säkras ikväll om ESK vinner borta mot tabelljumbon BIF.

– Efter en eventuell seger ikväll är läget så klart ljusare, men inte på något sätt klart. Och laget har som målsättning att göra en starkare höst än vår, varför vi behöver fortsätta jobba stenhårt i kommande matcher för att lyckas med det, menar Delby.

Hur har veckans förberedelser varit?

– Uppladdningen har legat i en träningsfri måndag och nu en lättare förberedande träning under onsdagskvällen 😊. Vi spelade mycket igår kväll och fortsätte att jobba med vår speluppbyggnad samt arbetet som sker högre upp i planen för att komma till avslut och där göra mål, berättar Lovisa.

Vad kommer krävas för seger?

– Matcher som den mot Bälinge ikväll är absolut inte lätta. Vi har pressen på att både prestera, men också att få resultatet med oss. Samtidigt som vi verkligen behöver poängen. Segern mot Avesta senast gav oss lite ytterligare andrum och jag hoppas på ett spel med stort självförtroende och lust, en lust att ta mycket avslut,  göra mål och att återigen stå som segrare, avslutar ESK tränaren.

Sagt om motståndet:

Bälinge är nykomlingar med endast 5 inkasserade poäng och en seger på 17 omgångar. Bara gjort 8 mål och släppt in hela 66.

Nyheter i truppen:

Cheyenne Spade är åter efter avstängning, Sara Odeheim är sjuk, Frida Östberg spelar inte och Frida Andersson ör bortrest. – Kul att därför få lyfta fram några av våra andra stora stjärnor, menar Delby.

Senaste mötet:

Vinst för ESK med 6-0 (3-0).
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Bälinge IF vs Enköpings SK, Dam div.1, 18:e omgången.
19:30 på Bälinge IP.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar