Nytt beslut ligger på bordet!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Fotbollens matchande kan sparka igång kommande vecka för de yngre och det lokala seriespelet.

Under onsdagen, den 12 maj, kom Regeringen och Folkhälsomyndigheten med uppdaterad information kring de just nu rådande restriktionerna. Upplands FF:s Tävlingskommitté, TK, hade med anledning av detta ett extrainsatt möte under torsdagen och beslutade följande:

För seniorer, det vill säga spelare födda 2001 och tidigare, innebar det lättnader från och med 1 juni, där det föreslås bli tillåtet att i mindre skala bedriva tävlingsidrott. Folkhälsomyndigheten kommer, i närtid, att återkomma med mer detaljerade uppgifter kring dessa föreslagna justeringar.

Foto: Kent Lundqvist

Beskedet innebär att Upplands lokala serier, Herr division 4-8 och Dam division 3-5, kommer att genomföras med enkelmöten. TK har tidigare beslutat att om serier inte kan starta senast helgen den 22-23 maj så finns det, dessvärre, ingen möjlighet att genomföra seriespelet med dubbelmöten. Ingen omlottning av serierna kommer att ske, utan liggande spelschema är det som gäller.

Träningsmatcher
Enligt nuvarande förslag från Regering och FHM är det ok att det spelas från och med 1 juni. Detta under förutsättning att inga nya restriktioner utfärdas. Matcherna skall även genomföras lokalt, eller med begränsat resande.

Läs mer här >>>

För ungdomsfotbollen sparkar det igång redan 17 maj.

Folkhälsomyndigheten har dock villkorat detta med att endast en match per lag och vecka får spelas. Målet är att varje spelare skall få en, endast en, match i veckan, men att enstaka spelare kan dubblera om alternativet är att lämna walk over. Matcherna skall även genomföras lokalt, eller med begränsat resande.

Notera att det fortfarande, åtminstone fram till den 1 juni, INTE är tillåtet med publik på matcherna, inga undantag gäller utan det är enbart spelare, ledare och matchfunktionärer som tillåts närvara på matcherna.

Läs mer här >>>

Förbundsserierna får fortsatt vänta på start.

Foto: Kent Lundqvist

Då den 10 maj passerat och inga lättnader presenterats som möjliggör seriestart den 22-23 maj för div 1 damer samt 2-3 herrar, skjuts nu seriestarten upp ytterligare till den 5-6 juni.

I skrivande stund så har herrarna i ESK premiär hemma den 5:e juni mot Sandvikens AIK och herrarna i Fanna BK premiärspelar hemma den 6:e juni mot IFK Uppsala.

Läs mer här >>>

Lämna ett svar