Nykomlingen ser fram emot en spännande säsong i damtrean!

Håbo FF dam anno 2018. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF som fick en fribiljett upp i damtrean ber inte om ursäkt för det utan ser transparent på utmaningen att klara uppgiften.

Nu drar det ihop sig för nykomlingen i damtrean – Håbo FF som har laddat på under försäsongen med en stor trupp på plus 24 spelare.

Hur har ni upplevt försäsongen med träning?

– Vi har tränat på riktigt bra under försäsongen det har blivit 4 pass i veckan och vi har haft möjligheten att tidigt få två pass i veckan på konstgräs. Vi har även kört styrka och spinning under vintern. Tycker tjejerna svarat bra på den hårda träningen.

Vad har ni fått ut av träningsspelandet på försäsongen?

– Vi har matchat mot div 2 och div 3 motstånd, vi har fått möjligheten att spela ihop oss mot bra motstånd. Har fått en del riktigt bra svar under försäsongen. Och det ser ut som det kommer bli konkurrens om platserna i år. Vi har resultatmässigt blandat lite och tycker att vi visat att vi har en riktigt hög högstanivå.

Ni är nykomlingar och hur hanterar ni det?

– Vi får se oss som underdogs under säsongen, och i år så får vi möjligheten att fira varje poäng vi tar, jämfört med tidigare säsonger då det bara har varit ”Check” istället för glädje efter varje match vi vunnit då målsättningen har varit serieseger. Detta kan vara riktigt bra för lagmoralen. Men vi kommer definitivt inte be om ursäkt för att vi är nykomlingar, säger Henrik.

Vad har ni för mål med säsongen?

– Målsättningen för året är helt klart att klara oss kvar och det är en rimlig målsättning. Jag vill också att vi skall fortsätta vara ett spelande lag och jag tycker vårt sätt att spela passar sig bättre på denna nivå. Det lite längre målet är att bli ett stabilt div 3 lag innan vi är redo för nästa steg, menar Henrik.

Några snabba med tränare Henrik Norell:

Tränare Henrik Norell. Foto: Kent Lundqvist

Vart slutar ni i serien?

– 6:a

Vilka blir topp tre i serien?

– Tierps IF, Gamla Upsala SK 2 och Danmarks IF har sett starka ut

Vem blir skyttedrottning i HFF?

– Victoria Kjöraas

Nyckelspelare s2017?

Nyckel spelare: Emma Widström, Victoria Kjöraas och Josefin Sundström. Foto: Kent Lundqvist

Vem får sitt genombrott i år?

– Tycker att flera av tjejerna har lyft sig flera steg och har tränat stenhårt. Vi har många unga spelare som spelar sin första säsong i A-laget och tar för sig och ber inte om ursäkt. Tror dock att Therese Akmar(Ny från Kungsängens IF) kan blomma ut i år.

Vem är lagets stora clown o varför?

– Matilda Erdhage vår alldeles egna ”snubbel maja”, många vurpor och många skratt, avslutar Henrik.

Damer div.3 >>>

Lämna ett svar