Nyheter i Fanna BK dam!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Fanna BK är nära att säkra en bra trupp inför kommande säsong i div.3.

Ja, vi håller på att sätta ihop truppen och har fått in tre nya spelare, berättar FBK-tränaren Henrik Norell.

Två spelare kommer från ESK.

Moa Lundin. Foto: FBK

– Moa Lundin som kommer hem till Fanna BK igen efter en säsong i ESK. Hon är en spännande fotbollsspelare med mycket boll i sig och har en bra inställning på och utanför planen. Vi gjorde även klart med Matilda Strömberg från ESK. En tjej som jag följt under flera år som tränare i Håbo FF. Hon har utvecklats mycket under de senaste åren. Hon kan spela på olika positioner men jag ser henne främst på mittfältet, berättar Henrik.

Matilda Strömberg. Foto: FBK

FBK har också gjort klart med två målvakter där en av dem gör comeback och en är ny.

Evelina Westin. Foto: FBK

– Vi värvat en riktigt duktig målvakt i Evelina Westin från Upsala IF. En målvakt med bra speluppfattning och hon hörs på planen. Vi har även fått tillbaka Sofia Söderberg i målet efter barnafödsel, även hon är en riktigt – riktigt duktig målvakt, säger Henrik.

Hur ser truppen ut nu, är ni klara inför kommande säsong?

– Nej, vi har tre spelare på provträning och vi får se om de blir klara under de närmsta veckorna. Vi har tappat tre spelare till ESK och Andrea Peterson som tagit uppehåll, men som jag verkligen hoppas kommer tillbaka. Så läget just nu är att vi är 2+15 i truppen, så jag skulle vilja ha in en 3-4 spelare till. Så vi fortsätter att jaga. Är även på jakt efter en målvaktstränare och där har vi haft en som tittat och vi får se vad som händer, avslutar FBK-tränaren.

 

One Response to Nyheter i Fanna BK dam!

Lämna ett svar