Nye lagkaptenen siktar högt med ESK.

På bilden: Rasmus Lindgren drar vagnen. Från vänster: Johan Lindgren och Linus Zetterström. Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: I morgon begår Enköpings SK en efterlängtad seriepremiär hemma mot Sandvikens AIK på Enavallen.

Meriterade nyförvärvet Rasmus Lindgren har utsetts till lagkapten och den 27-årige mittfältaren är taggad inför matchen.

-Ska bli jättekul. Efter en lång försäsong med bara en träningsmatch är det äntligen dags. Är stolt över att ha fått förtroendet som lagkapten, säger Rasmus.

Rasmus Lindgren, ”Ralle ” som han kallas, har en lång spelarkarriär bakom sig med bland annat spel i såväl allsvenskan som superettan. Senaste klubbadressen var Sandvikens IF.

-En fantastisk lagspelare som varit med på hög nivå och bidrar med rutin. Han har visat stort engagemang och tar ansvar i gruppen, säger Haris Smajic, assisterande tränare i ESK.

Beskriv hans spelarkvalitéer.

-Det handlar om en teknisk, snabb mittfältare med stor spelförståelse. En ledare både på och utanför planen. Här har vi fått in en mycket bra fotbollsspelare som är en tillgång i truppen.

Rasmus tvekar inte över att spänna bågen beträffande nya klubbens chanser i tvåan.

-Vi ska gå in för att vara ett topplag men det är oerhört viktigt att vara ödmjuka inför alla uppgifter. Vi har en stor och bra trupp där alla kan gå in i startelvan, det kommer att gynna oss under säsongen.

Vilka är dina styrkor som spelare ?

-Jag är bolltrygg och har ett bra passningsspel. Har en hög arbetskapacitet. Ser mig själv som en central mittfältare, nu i en offensiv roll och det är kul. Har spelat mycket balans på mittfältet tidigare, vilket också passar mig.

Fakta, Rasmus Lindgren.

Ålder: 27 år
Smeknamn: Ralle.
Position: Mittfältare.
Tidigare klubbar: Avesta AIK, Helsingborgs IF, Ängelholms FF, IK Brage, Kvarnsvedens IK, Sandvikens IF.
Aktuell: Lagkapten för Enköpings SK som möter Sandvikens AIK på hemmaplan i seriepremiären av division 2 Norra Svealand.

Lämna ett svar