Nybygget går igång!

Tunn & skör trupp – FBK. Foto: Kent Lundqvist

Nybygget – Fanna BK går i helgen igång med sitt tävlingsspelande i damernas div.2 och det är med stor tillförsikt laget kliver in i en ny säsong.

Det är ingen hemlighet att FBK fått bygga om inför den kommande säsongen i damernas div.2. En hel drös med rutinerade och bra spelare har lämnat laget och man får nu börja om med ett ungt och nytt lag.

– Vi är transparenta inför uppgiften och är väl medvetna om vad vi är och vad vi har framför oss och det här ser vi som en mycket stimulerande uppgift, berättar FBK tränaren Lennart ”Ramen” Ramstedt.

Hur har du upplevt försäsongen?

– Den har såklart varit ganska jobbig på många sätt, men vi kommer starka ur det här det är jag säker på. Många har av olika anledningar valt att inte vara kvar hos oss och det är kul med dem som tar chansen att gå vidare i sin fotboll. Jag fick ju som jag redan berättat hoppa in under försäsongen som huvudansvarig och har nu fullt fokus på att tillsammans med detta underbara gäng göra det bästa vi kan av det hela, och det har varit bra så här långt, berömmer ”Ramen”

Foto: Kent Lundqvist

Hur ser du på truppen?

– Den är skör och tunn – det vet vi. Just nu är vi 13-14 spelare, men jag hoppas på att några till skall ansluta. Dem som är med ställer upp helhjärtat och man får leva med att det ibland kommer annat emellan som spelarna behöver göra då dem inte är kontrakterade eller har detta som sitt jobb. Man skall självklart ställa krav på sig själv och gruppen vad det gäller det kollektiva ansvaret och det tycker jag att spelarna gör, menar ”Ramen”

Det har hänt något som är en smula överraskande för många gällande tränandet?

– Ja, vi har startat upp något som är mycket positivt för damfotbollen i trakten. Vi tränar nu ihop med ESK dam någon gång i veckan, en vecka när jag var borta så tränade vi alla pass ihop och det är fantastiskt bra för alla inblandade. Vi har långt gångna diskussioner om att samarbeta även i tävlingsspelandet med våra andralag (div.4) med tanke på att båda lagen har tunna trupper, berättar ”Ramen”

Vad tror du om säsongen, många tror att ni skall åka ur div.2?

– Som jag sa tidigare så är vi väl medvetna om att det kommer bli en tuff säsong, men jag är övertygad om att vi kommer att klara ut det här. Det är en stimulerande och en utmaning i sig att klara ut detta och vi tror på det vi gör. Det kommer under den första halvan av serien bli tufft, men den andra halvan tror jag kan bli riktigt kul, menar ”Ramen”

I pallet på tränaren!

Tränare Lennart ”Ramen” Ramstedt. Foto: Kent Lundqvist

Vart stannar ni i serien?

– Vi kommer klara nytt kontrakt.

Vem blir skyttedrottning?

– Sandra Åkerman

Vem får sitt genombrott i år?

– Thelma Lindblom kan få en stor utveckling i år.

Nyckelspelare?

– De mer rutinerade – Pernilla Linder & Michaela Lennvall-Suomela blir såklart viktiga. Men även vår målvakt – Sofie Fredriksson kommer ha en nyckelroll.

Vilka vinner serien?

– FC Djursholm tror jag blir dem som vinner serien.

Fanna BK spelar premiär på lördag hemma kl.13:00 på Fanna IP mot FC Djursholm
Serien & matcher damer div.2 >>>

 

2 Responses to Nybygget går igång!

Lämna ett svar