Nya utmaningar för Sagström!

Bildresultat för KPMG Women's PGA Championship 2018

Det är tätt på given nu för Madelene Sagström som idag går ut på Kemper Lakes Golf Club för att spela årets tredje Major på LPGA Touren i Kildeer, Illinois.

Idag startar KPMG Women’s PGA Championship som är den tredje Majorn 2018 och spelas på Kemper Lakes Golf Club. Årets tävling har samlat de 100 bästa på penninglistan och 37 av de 40 bästa på världsrankingen kommer till start där ibland de tre senaste årens vinnare, Inbee Park, som vann 2015 på Westchester Country Club, Brooke Henderson som vann 2016 på Sahalee Country Club och Danielle Kang som vann 2017 på Olympia Fields.

För Madelene gäller det nu att få till två dagars bra spel och vara med från första dagen för att ta sig till finalspel igen på en Major. Det har varit lite upp och ned i spelet de sista tävlingarna där framför allt den första dagen varit akilleshälen.

– Jag var ändå ganska nöjd med vart mitt spel var på väg senast och jag är taggad på den här tävlingen. Major veckor är alltid krävande både fysiskt och mentalt där allt tar lite extra tid, men jag känner mig redo och bra förberedd, berättar Madelene.

I startfältet slås vi av att det är hela sju svenskor i startfältet med bla. rutinerade Charlotta Sörenstam och unge Jenny Haglund som har fått en biljett till denna Major efter bra spel på Symetra Touren.

– Jag är mycket tacksam för denna möjlighet och jag ser verkligen fram emot att spela en Major som KPMG PGA Championship, säger Haglund.  Förra året kvalade jag in på Ricoh Women ’ s British Open och det var bara häftigt. Jag fyller 25 nästa vecka, kunde inte ha bett om en bättre födelsedagspresent.

Övriga svenskor: Caroline Hedwall, Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist, Dani Holmqvist.

 

Lämna ett svar