Nya framgångar!

Alexander Bodin och Amanda Unnerstedt. Bild: Privat

Dans: Ena Bugg & Swing har varit i farten igen och gjort det riktigt bra.

Lördagen den 30 april, alltså på Valborgsmässoafton var ENA i Jönköping och tävlade med delar av klubben. Klubbens nya vuxenpar Alexander Bodin och Amanda Unnerstedt lyckades att ta sig till final, men fick dessvärre inte kliva upp på pallen.

Några som fick göra det två gånger däremot var Valdemar Selgeryd och Amanda Berglind som för dagen dansade både Boogie Woogie och gjorde debut i Lindy Hop. Valdemar o Amanda tog hem segern i bägge danserna.

Valdemar Selgeryd och Amanda Berglind. Bild: Privat

Felix Freidmann och Lina Granö gjorde återigen en fin prestation och tog hem ett silver i sin klass.

På söndagen den 1 maj bar det av med buss till Tullinge och EBBA dansklubb. Bussen var full med dansare i alla åldersgrupper, ENA har under våren haft en nybörjarkurs i Boogie Woogie och nu var det dags för tävlingsdebut. Klubben tävlade även i bugg och nu fick Alexander Bodin och Amanda Unnerstedt kliva upp på en andra plats vilket nu gör att det bara är tre poäng kvar till nästa vuxenklass.

Simon Jonsson och Astrid Eriksson. Bild: Privat

De som lyckades med bedriften att ta hem två förstaplatser den här dagen var Simon Jonsson och Astrid Eriksson. De vann både ungdomsbuggen och ungdomsklassen i Boogie Woogie. De är på gång och blir med all säkerhet ett par att räkna med framöver.

Nu förbereder sig Valdemar & Amanda att åka till Odense den 14 maj där Nordiska Mästerskapen och en World Cup i Boogie Woogie ska äga rum. Det återstår att se vad ENA Bugg & Swing kan leverera i Danmark.

Logga

Lämna ett svar