Ny viktoria för Lokomotiv.

Full fart på Loket. Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK spelade och vann säsongens tredje träningsmatch under söndagen i nya hemmaarenan Enahallen mot Div.2-laget Sala Silverstaden.

– En bra genomförd match och vi gör mycket som är bra i den här matchen, menar LGIBK-tränaren Peter Kokocha.

Det var en ganska trevande och tillknäppt inledning på matchen där vi inte har ett enda skott på mål under de första 5 minuterna. Det skulle lossna allt efter som matchen gick och spelarna släppte axlarna och kanske var det en smula nervöst också inför hemmapubliken?

Foto: Kent Lundqvist

I mitten av perioden tar hemmalaget över matchen och kan också ta ledningen. Med 12,31 spelat så hittar Tobias Metzner fram med ett bra pass till en fristående Jonas Davidsson framför mål och han petar in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir startskottet för en mer öppen match där det nu skapas chanser och de flesta för hemmalaget som med 13:50 spelat då Linus Sjöqvist är i läge men träffar ribbkrysset och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Loket slarvar sedan i ett uppspel och det kommer att kosta då gästerna med ett distansskott och trafik framför hemmakeepern Rasmus Larsson kvitterar till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna skulle också ta ledningen med 2-1 efter att blivit tilldömda en straff med 15,21 spelat. Loket kommer dock tillbaka innan perioden är slut och kan kvittera till 2-2 genom Rickard Posta som med en riktig myra hittar rätt och tar även ledningen med 3-2 efter att Daniel Pärnebjörk läckert flippat fram bollen till en fristående Sjöqvist framför mål med 10 sekunder kvar att spela.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten blir en ganska jämn period men med Loket fortsatt i förarsätet. Hemmalaget kopplar tidigt ett grepp om matchen med att göra 4-2. Simon Äng ämnar avsluta i första läget, men missar i stressen bollen och väljer istället att passa Jonas Davidsson i nästa läge och Jonas trycker in bollen bakom gästernas målvakt.

Foto: Kent Lundqvist

Sala svarar med att lyfta fram spelet och med 4,40 spelat så får vi se ett blixtrande anfall som får hemmalaget att stå och snurra, men det blir lite väl läckert och man slår ett pass för mycket så chansen försvinner. Reduceringen till 3-4 skulle istället komma fyra minuter senare då hemmalaget bjuder gästerna artigt på en kontring som resulterar.

Foto: Kent Lundqvist

Loket spelar nu snygg innebandy men föga effektfull och det kostar omställningar där hemmalagets burväktare – Larsson tvingas till en svettig dubbelräddning med 15,31 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Loket räddas av att Sala drar på sig en utvisning och det tar hemmalaget dryga minuten att ta betalt. Tobias Metzner gör för honom ett ovanligt mål, han bombar upp en projektil i krysset till 5-3.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista perioden startar ganska slarvigt, men Loket är snuskigt effektiva. Hemmalaget gör två mål på tre skott på mål under de första 7 minuterna! 6-3 gör Simon Äng på en kontring och 7-3 gör Daniel Pärnebjörk efter en bollstöld med bra press offensivt.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan Äng bjuds på ett läge och gör 8-3 efter slarv av gästerna på egen planhalva var matchen över. Gästerna kan förvisso reducera två gånger om men innan matchen är slut så fastställer Linus Sjöqvist slutresultatet till 9-5. Ett resultat som får anses vara i underkant sett till 60 minuters spel.

Foto: Kent Lundqvist

– Fram till mitten av den andra perioden spelar vi bra och orkar ta bra beslut i spelet. Vi mattas sedan och då kommer också misstagen. Tycker vi bjuder på tre av fem släppta mål och det behöver bli bättre. Annars så tycker jag att vi får ett bra svar på press spelet idag och vi kan konstatera att det ser bra ut totalt sett i spelet även om vi har en del kvar att slipa inför tävlingssäsongen, summerar Kokocha.

Lokomotiv Grillby IBK – Sala Silverstaden IBK 9-5 (3-2,2-1,4-2)

Skott: 15-13 (6-5,5-6,4-3)

Målen,
Period 1: 1-0 (12:31) Jonas Davidsson, 1-1 (14:31) 66, 1-2 (15:21) 91, 2-2 Rickard Posta, 3-2 (19:50) Linus Sjöqvist.
Period 2: 4-2 (21:30) Jonas Davidsson, 4-3 (28:09) 66, 5-3 (37:39) Tobias Metzner.
Period 3: 6-3 (45:03) Simon Äng, 7-3 (46:34) Daniel Pärnebjörk, 8-3 (49:50) Simon Äng, 8-4 (51:05) 91, 8-5 (53:57) 17, 9-5 (56:29) Linus Sjöqvist.

Utvisningar: 1x2min – 3x2min

Spelarbetyg Loket:


Daniel Pärnebjörk


Linus Sjöqvist


Rasmus Larsson

Nästa match för Loket är nu på lördag borta mot Roslagsalliansen

Lämna ett svar