Ny viktoria för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J18 vann sin andra raka match i div.1 fortsättningsserie med 8-3 (2-2,5-1,1-0) hemma mot Spånga IS och klättrar i tabellen.

En skön seger mot ett svårspelat Spånga, medger tränare Mattias Andersson.

ESK som haft jobbigt med Spånga under säsongen startade sin vana troget med ett trevande spel vilket gav gästerna ledningen med 1-0 i spel fem mot fyra med sex minuter spelat av matchen. ESK svarar dock omgående med att kvittera till 1-1 bara 27 sekunder senare genom Edvin Wiklund som trycker in en retur otagbart för SIS målvakten – Filip Jägren.

ESK drar dock på sig en ny utvisning ganska omgående och då ringer det igen, gästernas Noa Jansson trycker in 1-2 bakom en chanslös Daniel Brannebo i ESK kassen. ESK skulle dock få sist ordet i en den svängiga första perioden då matchens lirare – Agust Sandell snyggt frispelar Calle Englundh i slottet och kvitterar till 2-2 med ett välriktat direktskott.

Mellanakten blir händelserik där ESK avgör matchen. Inom loppet av dryga 2 minuter gör ESK 3-2 genom Wiklund och 4-2 genom Hugo Lindqvist. Spånga tvingas tar en timeout, men det hjälper inte då ESK ökar på sin ledning till 5-2 bara 19 sekunder senare genom Sandell. SIS svarar dock med att reducera 9 sekunder senare då Fredrik Stattin kommer fri och skickar upp pucken i krysset till 3-5.

Dryga två minuter senare så kommer en olycklig sekvens, Spångas Markus Norling kommer fel in i en tackling som tyvärr tar så illa att hemmalagets Timmy Eriksson blir tvungen att lämna matchen med ambulans, Norling är blixtsnabbt framme och ber om ursäkt!

Det är troligen en axelskada eller nyckelbenet som fått sig en smäll, bekräftar Mattias.

När matchen ca: 40 minuter senare upptas igen är det trevade och avvaktande, men ESK är laget som fortsätter att dominera och när lagen går till periodvila är det avgjort efter att Lukas Nordlander gjort 6-3 och Englundh 7-3.

Den tredje och sista perioden blir en transportsträcka mot slutsignalen för spelarna i den sena torsdagskvällen. Ett mål faller och det är hemmalaget som utökar sin ledning då Wiklund fastställer slutresultatet till 8-3.

Det bir en konstig match på många sätt, men vi vinner och gör 8 mål på 37 skott, det är jag mycket nöjd med, summerar Mattias.

ESK Hockey – Spånga IS 8-3 (2-2,5-1,1-0)

Skott: 37-24 (8-9,18-7,11-8)

Målskyttar ESK: Edvin Wiklund 3, Calle Englundh 2, Hugo Lindqvist, August Sandell, Lukas Nordlander.

Utvisningar: 8 (4:0:4) – 29 (0:27:2)

Publik: 43

Spelarbetyg ESK:


August Sandell


Edvin Wiklund


Lukas Nordlander

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar