Ny utmaning för ESK Hockey i Hockeyettan!

Foto: Kent Lundqvist

Ett obesegrat ESK Hockey ställs idag på nya prövningar hemma i Bahcohallen när Vallentuna kommer på besök i den tredje omgången av Hockettan.

– Det skall bli en intressant utmaning i sig med många faktorer som spelar in och är nytt för stora delar av truppen, menar ESK-tränaren Robert Kimby.

ESK kommer från en riktigt urladdning i fredags borta mot det tippade topplaget Visby/Roma HK. Det var dock ett tillsynes piggt och glatt gäng på båtresan hem under lördagen för att träna av sig matchen och börja sina förberedelser inför dagens hemmamatch mot Vallentuna.

– För många i truppen är detta en ny utmaning i sig att kunna hantera det här med varje dag konceptet och jobba med de detaljer i sina förberedelser som faktiskt får avgörande effekter i prestationen. Äta, vila, träna och ställa huvudet på plats inför nästa uppgift, menar Kimby.

Vad tror du på för matchbild mot Vallentuna?

– Jag tror att det kan bli lite liknande den i hemmapremiären mot Hanviken med mycket skridskoåkande och en del på chans. För att det gäller att ha tålamodet i vårt sätt att spela, jobba med risktagandet i rätt lägen och hitta de bra besluten i matchen. Klart vi jobbar för en seger, men det skall också var i enlighet med hur vi vill att spelet skall utvecklas, vi har en bit kvar där, avslutar Kimby.

Sagt om motståndet:
Ett tippat mediumlag i Hockeyettan som även öppnat säsongen medium.  Två spelade omgångar med vints i premiären borta mot Trångsund 5-3 och förlust borta med 3-5 mot Hudiksvall där man överraskade i sista perioden. Underläge 0-3 efter två spelade perioder blev tidigt även 0-4, men tog sig upp till 3-4 med minuten kvar innan avgörandet kom i tom kasse.

Nya för denna säsongen är:
Backar: #9 Joel Östman, #6 Daniel Mattsson, #4 Isak Andersson, #25 Oskar Lundgren.
FWD: #14 Johannes Sandberg, #5 Nicklas Lindholm-Schmidt #13 Oskar Söderberg.

Truppen:

På skadelistan: Marcus Johansson, William Warging, Fredrik Juhlin och Dennis Näslund.
Burväktare: Simon S:t Cyr.

Matchfakta:
ESK Hockey vs IF Vallentuna BK, Hockeyettan omg.3.
16:00 Bahcohalllen.

 

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar