Ny tung förlust för BHC!

Foto: Kent Lundqvist

Ett ineffektivt Bålsta HC fick se sig besegrade av tabellettan Rimbo IF hemma i Bålsta Ishall.

– Det är oerhört surt att förlora den här matchen på det sättet som vi gör, med tanke på att vi kommer till 39 avslut och inte gör något mål, konstaterar en besviken BHC-tränare Linus Lennerup.

BHC startar matchen tveksamt och redan i den tredje matchminuten så gör gästernas Jonathan Lundberg ett billigt 0-1 efter ett minst sagt svagt agerande i egen zon.

Foto: Kent Lundqvist

BHC har svårt att hitta rätt initialt men när man drar på sig en 5 minuters utvisning lossnar det. Laget lyfter i ansvaret på isen och får nu igång en insats som imponerar med ett uppoffrande spel vilket gör att 0-1 står sig perioden ut.

Foto: Kent Lundqvist

– En trevande inledning, men sedan växer vi in i matchen och stärks av att vi klarar ut den långa perioden med en spelare kort på isen, säger Linus.

Mellanakten kom att gå till hemmalaget sett till spelet och man för nu matchen på ett imponerande sett. BHC radar nu upp chanser att kvittera, men prestationen i läget lämnar en hel del att önska.

Foto: Kent Lundqvist

Istället är det RIF som kan göra 0-2 på en omställning genom Joakim Sjöholm.

Foto: Kent Lundqvist

Så fortlöper perioden. BHC trycker på mot ett klart skärrat och skakat RIF, men det är gästerna som effektivt och turligt gör både 0-3 & 0-4 via täckande hemmaspelare innan perioden är slut.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är smått otroligt att vi inte gör mål. Det är puckar i målramen och vi gör deras målvakt (Martin Olsson) onödigt bra, konstaterar Linus.

Det skulle fortsätta i den tredje och sista perioden. BHC skapar och skapar men målramen och Olsson fortsätter att vara ett spöke för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av matchen så chansar BHC i jakten på att spräcka nollan och spelar sex mot fem, men det blir i stället gästernas Ludwig Björklund som fastställer slutresultatet till 0-5.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör mycket som är bra i den här matchen och vi var i långa stunder det bättre laget och känslan är att vi förtjänar poäng. Det är bara bita ihop för det måste ju snart lossna, summerar BHC-tränaren.

Bålsta HC – Rimbo IF 0-5 (0-1,0-3,0-1)

Skott: 39-37 (6-15,18-15,15-7)

PIM: 33 (27:6:0) – 8 (2:0:6)

Publik: 69

Spelarbetyg BHC:


Joakim Lundqvist


Marcus Haglund


Anders Malmqvist

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar