Ny tuff prövning för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK ställs idag hemma mot bekanta GUSK som man förra säsongen tog fyra av sex möjlig poäng av i Damettan.

Det är dock historia nu för ESK är ett nytt lag och så även GUSK som denna säsongen absolut kommer vara ett topplag med ESK bekantingarna Hannah Lichtenstein och målvakten Kaisa Nilsson som ser fram emot att spela på Enavallen igen.

– Ja, jag är utlånad till GUSK från BP nu under våren till att börja med. Det är alltid lite extra speciellt att möta lag man spelat i tidigare, men ESK har ju ”som sagt” i mångt och mycket ett helt nytt lag jämfört med förra året så jag har ändå lite dålig koll på dom. Men det ska självklart bli väldigt kul att träffa de spelare och ledare som är kvar.

Kaisa Nilsson i ESK tröjan. Foto: Kent Lundqvist

Vad tror du om matchen?

– Matchmässigt tror och hoppas jag på att vi fortsätter plocka poäng för att hänga på i toppen av tabellen. Jag tror ju att tjejerna i ESK är rejält revanschsugna efter deras förra match, så vi får nog slita ordentligt för att kunna få med oss poäng från härliga Enavallen, avslutar Kaisa.

I ESK är med på det klara med att det blir en tuff uppgift att möta GUSK.

– En ny tuff uppgift väntar mot ett GUSK som har fått ihop ett starkt lag i år. Vi måste sätta organisationen under 90 minuter i denna match, vara påställda från start samt rejäla i närkamperna, menar ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Hur är läget i truppen efter förra omgångens besvikelse?

– Vi är inte nöjda med prestationen senast och är rejält taggade inför våran ”riktiga” hemma premiär på Enavallen , där brukar vi vara svåra att besegra. Lite förändringar blir det säkert i laget, Jossan Holm är tillgänglig och Felicia Karlsson tillbaka, avslutar Karlsson.

Sagt om motståndet:
Ett tippat topplag i Damettan som efter tre spelade omgångar är tabellfemma med två vinster och en bortaförlust (0-1) i toppmötet med Ljusdals IF. Två gamla ESK spelare finns i laget Hannah Lichtenstein och målvakten Kaisa Nilsson.

Senaste mötet:

ESK vs GUSK 1-1 (0-0).
Läs mer om den matchen här >>>

Truppen:
Läs ovan.

Matchfakta:
ESK vs GUSK omg.4, dam div.1.
14:00 på Enavallen.

Lämna ett svar