Ny tuff bortamatch väntar ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK ställs idag borta mot tabelltrean Gefle IF FF och en ny tuff utmaning är att vänta.

Hur har ni förberett er i veckan inför mötet med Gefle?

– Gefle är ett starkt lag som jag innan seriens start tippade som ett av topplagen. De har snabba och starka forwards som de gärna och ofta sätter upp bollen till. Mycket längre bollar där motståndarna får jobba oerhört hårt i sitt försvarsspel för att tidigt förhindra att dessa längre bollar får slås, berättar tränare Lovisa Delby. Allt detta har vi pratat om och praktiserat i veckans träningar vilket vi hoppas ska kunna hjälpa oss att hålla ihop vårt lag i vårt försvarsspel.

Hur ser du på det offensiva spelet?

– I vårt anfallsspel ska vi ha stor lust och strävan att sätta upp bollen till mötande forwards men också långt ut och ned på kanterna. Personligen tycker jag att deras backlinje faller mycket tidigt och rejält och är något oorganiserad väl inne i straffområdet. Det kommer vara viktigt med mycket rörelse i djupet för spelare utan boll, samtidigt som bollhållare ska ha strävan framåt och tidigt leverera passningen, avslutar Lovisa.

Sagt om motståndet:

Tabelltrea med endast två förluster: Bollstanäs SK 0-3 & Sandviken 1-4. Är ett topplag med många farliga spelare som kan avgöra.

Nyheter i truppen:

Cheyenne finna förhoppningsvis med igen på söndag, efter att ha jobbat med rehab för sin ljumske. Sofie Hedengren kommer också att finnas med i matchen. Julia Lindström är på semester och kan inte delta.

Senaste mötet med Gefle:

Förlust för ESK med 1-7 (0-3).
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Gefle IF FF vs Enköpings SK, Dam div.1, 14:e omgången.
14:00 på Gavlevallen.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar