Ny trepoängare för Lamadjurets AIBC

LAIBC sprang sönder gästande BBK U och vann med 4-2. Foto: Kent Lundqvist

Lamadjurets AIBC tog säsongens andra fullpoängare i herrtrean när man hemmabesegrade Björklinge BK U med 4-2.

Efter en trevande inledning av Lama och underläge med 0-1 efter 5,56 spelat av hemmamatchen mot BBK så trampade hemmalaget igång.

Foto: Kent Lundqvist

Under den andra halvan av första perioden tar Lama över och är det lag som tar sig in på mål och skapar de vassare chanserna. Det skulle dock behövas spela fem mot fyra för att få till kvitteringen, Joakim Johansson hittar Jonas Hagman som trycker in 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Viktigt för oss att Jonas är tillbaka, han gör av olika anledningar sin första match för säsongen och visar direkt att det betyder mycket för oss, berättar tränare John Andersson.

I mellanakten är det fortsatt Lama som styr och kontrollerar matchen med ett aggressivt försvarsspel över hela banan som gör att gästerna får svårt att hitta in på mål och skapa chanser.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skapar dock en hel del och med 7,36 spelat kommer utdelningen på e kontring, Ludwig Pettersson spelar smart fram Jesper Kaisäter som vispar in 2-1 för Lama.

Foto: Kent Lundqvist

Lama ville mer och det kommer innan perioden är slut. En spelsugen Jonas Hagman spelar läckert fram Max Gustafsson som ifrån slottet pangar in 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

– En riktigt bra period av oss där vi kommer upp bra i spelet utan boll och stressar BBK till misstag och straffar dem effektivt, berömmer John.

I den tredje perioden så mattas ett reducerat Lama och gästerna kan tidigt ge liv åt matchen igen då Fredrik Axelsson får raka in en retur framför mål till 2-3. Det var en av få gånger hemmalaget släppte in spelare på mål.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan hemmalaget drar på sig en utvisning så var det upplagt för en kvittering, men då visar Lama moral och vilja då man i stället på en kontring utökar sin ledning, det är Gustafsson som hittar Jonas Hagman som trycker in psykologiskt viktiga 4-2.

Gästerna får ett gyllene tillfälle att komma tillbaka i matchen ytterligare en gång då BBK tilldöms en straff med 13,09 kvar att spela av matchen, den slår Olle Brandelgård men inte bättre än att bollen går högt över hemmalagets målbur.

Foto: Kent Lundqvist

Lama kan spela av resterande av matchen trots att man är slitna under den sista delen av matchen.

– Det blir påtagligt här under slutet att vi saknar 4-5 ordinarie spelare då vi tappar pressen och höjden i vårt spel utan boll, men det räcker ändå till en rättvis och skön seger, summerar John.

Annons

Lamadjurets AIBC – Björklinge BK U 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)

Målskyttar LAIBC: Jonas Hagman 2, Jesper Kaisäter, Max Gustafsson.

Spelarbetyg LAIBC:


Jonas Hagman


Max Gustafsson


Andreas Hagman/Jesper Kaisäter

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar