Ny tränare klar!

Ali Fares. Bild: FBK

Fotboll: Fanna BK markerar tydligt att man satsar hemvävt då man nu gjort klart med Ali Fares som ansvarig tränare.

Ett huvudtränarbyte är klart för Fanna BK Herr. Klubben presenterar Ali Fares som efterträdare till Karwan Zarifnejad som haft hand om A-laget under den gångna säsongen.

Vem är då Ali Fares? Ali har en bakgrund i föreningen som både spelare och ledare. De senaste två säsongerna har han arbetat som ungdomsansvarig för föreningens P16-18.

– Det känns väldigt bra! Kul att jag fick frågan och det kändes helt rätt att tacka ja, säger Fares.

Att arbeta med ungdomar är något som Ali har engagerat sig i och han ser gärna att spelare från egna led går hela vägen till seniorlaget.

– Vi har en fin ungdomssektion med duktiga spelare och min ambition är att vi ska kunna erbjuda en bra utvecklingsmiljö oavsett ambition. Fem spelare har flyttats upp inför nästa säsong och jag hoppas att fler ser möjligheten på sikt, fortsätter Fares.

Hur ser truppen ut idag?

– I dagsläget har vi en ung trupp med mycket kvalitet. Truppen behöver kompletteras med erfarenhet och vi har naturligtvis kollat på spelare utifrån. Ett nyförvärv kommer presenteras inom kort, säger Ali.

Vem är det?

– Jag kan avslöja att han har haft Fanna IP som hemmaplan tidigare.

Vad händer den närmaste tiden?

– Just nu tillsätter vi fler ledare och i januari börjar försäsongen. Vi har planerat in några träningsmatcher med start i februari och vi kommer även öppna upp för provträningar i början av nästa år, avslutar Fares.

Lämna ett svar