Ny tränare klar för ESK Hockey!

Nya tränaren Christofer Eriksson. Foto: Kent Lundqvist

Ishockey: Att det blåser medvind i ESK Hockey fällde avgörandet när tränare Christofer Eriksson från Gävle valde att signa med klubben.

33-årige Christofer Eriksson, närmast från Brynäs IF och Strömsbro, valde ESK Hockey som nästa steg i sin tränarkarriär.

– Ja, det var ett ganska enkelt beslut efter att jag träffat Alexander (Edstein) på ett första möte. ESK är en klubb som har en klar ambition och vilja att förflytta sig framåt på alla plan, berättar Christofer.

Valet ESK Hockey betyder en hel del förändringar för den nye tränaren.

– Det blir ett nytt sätt för mig och familjen. Ja flyttar hit from mitten av juli och familjen bor kvar. Det kommer bli till att pendla en del för oss alla i familjen, men det får vi leva med och göra det bästa av.

Under tiden Christofer avslutar sina uppdrag i Gävle och Strömsbro så kommer ESK jobba på med det individuella och det kollektiva i försäsongsarbetet.

Alexander Edstein. Foto: Kent Lundqvist

– Vi kör på med två pass i veckan där vi kör mer hjärta och lunga och sedan har killarna i truppen egna fysprogram som är fram tagna. Det är regelbundna tester för killarna så vi kan följa utvecklingen och se till att allt fungerar som det skall. Fram till mitten av juli kommer jag och Christoffer sätta arbetsbeskrivningen och då han nu är heltidsanställd så finns det utrymmer för mer än bara A-laget, skrattar klubbchefen – Alexander Edstein.

Att det kommer bli förändringar i spelet hör ju till, när en ny tränare kommer in, men det blir inga stora förändringar.

– Har ju spelat mot ESK två gånger den här säsongen och vet vad det finns i laget. Det var klart på förhand att vi skulle få det jobbigt offensivt mot ett ESK som hade en tung och bra defensiv och som var svåra att göra mål på. Offensivt ser jag att det finns lite att skruva på, lite rakare på mål och vara mer effektiva, berättar Christofer.

Foto: Kent Lundqvist

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som tränare/ledare?

– Jag vill nog säga att jag är rak och ärlig i mitt sätt att kommunicera med mina spelare och jag vill ha en öppen dialog med gruppen. Ingen diktator kan man väl säga, skrattar Christofer och fortsätter:

– Vi har en stabil grund att utveckla här i Enköping. Det gäller för oss att ta vara på det som redan finns och göra det bättre och hitta vägar att hela tiden utveckla oss som grupp.

Att det just nu inte ligger någon grov & detaljplan för säsongen kan man förstå då bläcket på signaturen inte torkat ännu, men det finns grundplaner som gäller.

– Vi har ett bra upplägg med försäsongen nu och att vi går på is i augusti.  Sedan kommer träningsmatcher innan seriestart och förhoppningsvis så blir det med publik och som förslaget ligger nu så blir det Östra serien, säger klubbchefen.

Att det finns utrymme för bra träningsmatcher i en balanserad mängd beroende på när det blir seriestart är något den nya tränare ser som positivt.

– Ja, vi har ett bra geografiskt läge för att hitta bra träningsmatcher. Förhoppningen är att hitta en bra mix mellan lite tuffare matcher mot Allsvenskt motstånd och lag som vi inte möter i serien. Hur många det blir avgör seriestarten som just nu är osäker när den blir, men vi får balansera det hela så att det blir bra och att vi känner oss väl förberedda för matchspel, avslutar Christofer.

Lämna ett svar