Ny tränare klar för EHF

Foto: Privat

Damerna Enköpings HF stärker upp med en ny tränare för U-lag (div.3) och Juniortruppen.

EHF vilar inte på hanen, dem har redan klart med en ny organisation som vi igår redan presenterade i sammanfattningen av damsäsongen.

Ny för klubben och truppen är tränaren som skall ansvara för U-laget i div.3 och serie & SM spel för damjuniorerna – Thomas Maurd som närmast kommer från VästeråsIrsta HF. Han är dock känd för traktens handboll då han innan dess var med och förde upp Fjärdhundras herrar till div.3.

Nu väntar alltså EHF och hur går tankarna?

– Det känns bra och det skall bli kul att få vara med och ha ansvaret för ett lag igen då jag mest varit assisterande i Västerås, berättar Thomas.

Vad ser du för utmaningar i uppdraget?

– Framför allt så skall det bli kul att få jobba med utveckling av spelarna. Det finns många utmaningar i detta uppdrag, men att få ihop ett väl fungerande juniorlag och samtidigt lösa det komplexa i att köra ett U-lag. Där vet man ju inte från vecka till vecka vilka man har att jobba med och vilka som är tillgängliga för spel. Det är en kul och spännande utmaning att få ihop det och få fram spelare som kan bli A-lagspelare på kort och lång sikt, avslutar Thomas.

 

Lämna ett svar