Ny tränarduo klar för ERK!

Emelie Bergström & Jim Wetterström är ny tränarduo i ERK. Foto: Kent Lundqvist.

Rugby: Svenska mästarna – Enköpings rugbydamer har klart med en ny tränarduo inför kommande säsong.

Det blir Emelie Bergström som tar över efter Nicklas Proos som huvudansvarig för Damerna i ERK. Till sin hjälp har hon Jim Wetterström som assisterande.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi välkomnar Emelie tillbaka till oss i ERK efter att ha varit på utflykt några år. Det skall bli spännande att följa den här säsongen där Jim Wetterström fortsatt kommer vara assisterande och huvudansvarig för F-18 tjejerna, berättar ordförande – Helena Proos.

Emelie som varit verksam i klubben länge gjorde sin sista match som spelare säsongen 2011 och var sedan aktiv som tränare i klubben fram till 2015. Det har efter det varit en del styrelseuppdrag, men nu är hon alltså tillbaka som tränare.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är kul att vara tillbaka även om det känns en smula rostigt. När jag fick frågan av klubben så var det denna gång lätt att tacka ja till uppdraget. Min arbetssituation passar numera för att ta ett uppdrag på den här nivån och att få göra det med Jim känns jättebra, säger Emelie.

Det fanns en stark önskan från truppen att Jim skulle jobba vidare med A-laget.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det var ett starkt önskemål då han är mycket omtyckt som tränare med en känsla för detaljer i både spelet och hos individen som är mycket bra, berättar Proos.

– Jag är glad att få jobba vidare med F-18 tjejerna och med A-laget. Det är stimulerade att få jobba med utvecklingen av framtiden och hjälpa de yngre att komma in i spelet och truppen, berättar Jim.

Just F-18 kommer att vara viktigt för klubben och damlaget både denna säsong och framtiden då ERK idag inte är självförsörjande i sin helhet. Det är dock ett mål som finns och det skall förhoppningsvis infrias ganska snart.

– Vi skulle vara klara med det målet nästa säsong (2022), men pga. Corona så har den målsättningen fått revideras och nu hoppas vi att det kan bli verklighet om 2-3 år, men då om det återgår till det normala, berättar Proos.

– Vi har en utmaning i att jobba med att bli självförsörjande i 15-manna spelet. I dagsläget har vi en trupp på 15 spelare i A-laget och 6 spelare från F-18, men det räcker inte för att spela en hel säsong, konstaterar Emelie.

Rugby är som de flesta vet en kollisionssport som lider av nuläget i träning. Just nu så tränar ERK dam och herr ihop med speltekniska övningar som inte är baserade på just den viktiga kollisionsdelen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är bra att vi kan träna tillsammans på många sätt. Det bygger vår klubbkänsla på seniornivå och vi hämtar synergier av varandra som är uppskattat av både herrar & damer, konstaterar Emelie.

Det är nu sagt att Rugbyn inte går i gång med seriespelet för 7-manna före juni och 15-manna startar till hösten. Det påverkar såklart förberedelserna.

– Det är som det är och vi anpassar oss efter vad som är sagt från förbundshåll. Det gäller allt med renhållning till avståndstagande i samlingstillfället. Nu har vi sagt att vi skall separera trupperna from v14 och börja rikta in oss på seriestart och anpassad träning för oss damer, berättar Emelie.

Foto: Kent Lundqvist

Till den befintliga truppen ansluter några återvändare som kommer att höja nivån ytterligare.

– Vi får tillbaka ett par spelare som är riktigt bra. Det är Moa Olsson och Moa Krantz samt Engla Janze som är tillbaka från skador, berättar Emelie.

Vad det gäller målsättningar så är ERK inte på det klara ännu vad som gäller men i spelet så är det några saker som redan nu skall sättas.

– Vi kommer så snart vi kommit igång med den kollektiva träningen börja jobba hårt med strukturen i spelet. Det är viktigt att laget vet vad och när saker skall hända i spelet och det skall vara enkelt att förstå. Målsättningar osv… får vi ta närmare seriestarterna, avslutar Emelie.

Lämna ett svar